Connect with us

Semasa

Pengacara Wanita & Pelakon Lelaki Dipanggil SPRM Bantu Siasatan Kes Macau Scam


Pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kini akan memanggil beberapa individu termasuk artis untuk membantu siasatan berhubung aktiviti penggubahan wang haram yang melibatkan sindiket Macau Scam.

Tindakan ini dilakukan oleh SPRM berikutan tiada seorang pun artis yang tampil memberi keterangan secara sukarela.

Menerusi laporan yang dipetik daripada Harian Metro, sebelum ini Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki telah menggesa supaya semua individu termasuk artis yang dipercayai terlibat dalam aktiviti penggubahan wang haram untuk membantu siasatan.


Walaupun begitu, tiada seorang dalam kalangan artis tampil memberi keterangan. Oleh hal yang demikian, pihak SPRM dijangka akan memanggil seorang pelakon lelaki dan pengacara wanita yang juga pernah muncul dalam beberapa drama popular tanah air untuk memberi keterangan berhubung kes.


“SPRM sudah memberi tempoh masa kepada individu terbabit untuk tampil, namun mereka berdua termasuk individu lain yang dipercayai ada kaitan dengan sindiket ini gagal hadir memberi keterangan.

“Susulan itu, SPRM akan memanggil mereka dalam masa terdekat untuk membantu siasatan.”

Menurut sumber, pelakon lelaki tersebut turut bergiat aktif dalam bidang pengacaraan. Difahamkan, kedua-dua artis terbabit merupakan seorang usahawan kerana telah menjalankan perniagaan.

Bukan itu sahaja, nama mereka turut dikenali ramai kerana masing-masing mempunyai lebih daripada 1 juta pengikut di media sosial.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 YOY Network. Part of YOY Group Sdn.Bhd. (1462891-P)