Bila Suami ‘Pergi’ Mengejut, Macam Mana Dengan Hutang Kereta dan Rumah? Wanita Ini Kongsi...

Satu perkongsian di laman iiumc ini sangat berguna terutama buat para isteri dalam persediaan sekiranya suami tersayang dijemput ilahi secara mengejut. Mari kita ikuti perkongsian wanita ini. _________ Assalamualaikum, terima kasih kalau tulisan saya...

“You did it again” Muka Dicalar Anak Autism, Ketabahan Ibu Ini Dikagumi Netizen

Kesedaran masyarakat terhadap anak syurga terutamanya yang menghidap autism nampaknya semakin meningkat. Dalam usaha untuk memberikan lebih pengetahuan dan kesedaran mengenai panyakit ini, satu instagram telah dibuat khas untuk Adam yang menghidap...

Wanita Ini Tunjuk Cara Urus Pakaian Guna ‘Open Wardrobe’, Tak Payah Lipat Dah Tetap...

Seperti dijanjikan, ini perkongsian hani mengenai pengurusan pakaian. Macam kebanyakan mak-mak, isteri-isteri, house chores yg hani paling malas nak buat ialah melipat baju. Punyalah malas nak melipat baju, sampaikan hani ckp kat...

Sepenat Mana Kerja Suami, Takkan Dapat Lawan Penat Isteri di Rumah

Kadangkala isteri saya minta izin nak pergi beli barang dapur di pasaraya. Saya kata wasap sahaja list nanti saya keluar belikan. Lagi senang. Dia tak letih. Tapi tidak lama kemudian, saya fikir...

“Jadi Suri Rumah Jangan MALU! Allah Beri Banyak Kelebihan”

Suri rumah adalah antara pekerjaan yang dimuliakan di sisi Allah. Walaupun ada yang pandang sebelah mata saja golongan yang dianggap 'tidak bekerja' ini, mereka harus ingat, suri rumah adalah tulang belakang...

RM200 Saja DIY Wainscoting! Wanita Ini Tunjukkan Cara Mudah Buat Hingga Siap

Satu perkongsian di Facebook Fatin Syamimi mendapat perhatian para netizen apabila beliau membuat sendiri DIY wainscoting dengan bajet hanya RM200. Hasilnya sangat cantik! Mari kita ikuti perkongsian beliau. ______ Hari ni free sikit saja...

[VIDEO] Umur 5 Tahun Lancar Mengaji, Cara Hebat Farah Lee Didik Anak Ini Patut...

Setiap ibu bapa terutamanya yang beragama Islam pastinya mahukan anak-anak dididik dengan ilmu agama yang sempurna. Amat bagus sekali jika dari kecil anak-anak sudah mengenal ayat al Quran dan lebih baik lagi...

Ibu Punyai 3 Orang Anak Lebih Stress, Kata Pakar Psikologi

Betul ke orang dahulu anak ramai, tapi orang sekarang rata-rata anak lima orang ke bawah? Adakah disebabkan faktor ekonomi, pendidikan mahupun teknologi yang mendorong perubahan dalam memiliki zuriat ini? Selalunya kita fikir makin...

Kajian Universiti: Ibu Kuat Membebel Punca Anak Lebih Berjaya!

Kuat membebel adalah satu sikap yang selalu dikaitkan dengan wanita terutama kaum ibu. Memang sudah diakui ibu di seluruh dunia tidak kira apa bangsa sekalipun mempunyai sikap suka membebel. Ibu-ibu ini akan...

Tiga Kali Bersalin Mudah Tanpa Koyakan dan Bebas Jahit, Ibu Ini Kongsi Tips Yang...

Boleh dikatakan semua bakal ibu mahu bersalin secara normal dan tidak menjalani sebarang pembedahan. Walaubagaimanapun, setiap kali proses bersalin pasti menjadi ketakutan para ibu pada luka sama ada besar ataupun kecil. Tetapi berbeza...
75,052FansLike
3,816FollowersFollow
701FollowersFollow