Connect with us

Semasa

[VIDEO] “Plan nak masak untuk jiran2 kami” Sugu Pavithra Kongsi Hadiah Dari PM

Youtuber yang sedang melonjak naik, Sugu Pavithra berkongsi kegembiraan apabila menerima hadiah dari YAB Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menerusi temubual dengan Bernama, Pavithra dan suaminya Sugu meluahkan rasa syukur dan terima kasih di atas hadiah yang diberikan.

“Kami hanya orang biasa, tidak pernah berharap akan dapat hadiah daripada Perdana Menteri, terima kasih,”

Hadiah istimewa

S.Pavithra, 28, berkata dia dan suami M.Sugu, 29, menerima hadiah istimewa daripada Tan Sri Muhyiddin Yassin lima hari lepas antaranya ketuhar gelombang mikro, periuk nasi elektrik serta barangan memasak seperti beras.

Satu lagi hadiah yang paling menarik perhatian Pavithra adalah sebuah tripod kerana sebelum ini dia dan suami hanya menggunakan cawan untuk mengalas kamera telefon.

Pavithra dan suami telah menggunakan tripod itu untuk temu ramah secara panggilan video terutama ketika ‘live’, namun untuk memasak di dapur mereka masih menggunakan cawan.

“Saya selesa gunakan cawan sebab dah biasa, lagipun ruang dapur terhad. Tapi untuk perkara lain memang gunakan tripod dan ia sangat membantu, terima kasih Perdana Menteri,”

Kad ucapan bertulis tangan

Pavithra yang tinggal di kuarters sebuah ladang swasta di Sungai Siput memberitahu mereka turut menerima sekeping kad ucapan daripada pemimpin nombor satu negara itu dan ia telah diabadikan dalam bingkai gambar.

Di dalam kad tersebut tertera ucapan yang bertulis tangan dari Perdana Menteri.

“Dengan ingatan tulus ikhlas daripada Tan Sri Muhyiddin Yassin. Keep up the good work, just stay at home” (Teruskan usaha yang baik, duduk di rumah sahaja).

Mahu masak untuk jiran-jiran

Pavithra telah memuatnaik video terbaru dengan berkongsi hadiah yang diterimanya.

Malah, Pavithra sempat memberitahu untuk menjamu jiran-jirannya nanti dengan menggunakan hadiah yang diberikan oleh Perdana Menteri tersebut.

Rata-rata netizen amat tersentuh dengan budi bahasa Pavithra yang sangat menghargai dan tidak melupakan jiran tetangganya.

Pavithra juga menyatakan penghargaan yang diterima daripada Perdana Menteri serta pengikut akaun YouTube beliau akan dijadikan sebagai perangsang untuk terus memuat naik kandungan video memasak bagi manfaat bersama.

Pasangan suami isteri itu yang memuat naik video memasak pelbagai menu dalam bahasa Melayu di akaun YouTube ‘Sugu Pavithra’ bejaya menambat hati rakyat Malaysia daripada pelbagai peringkat umur dan kaum.

Sehingga artikel ini ditulis, akaun Youtube Sugu Pavithra telah memiliki lebih 450,000 subscribers.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: A Malaysian Lockdown Epiphany | tropicweather

  2. Pingback: Tak Sebut Nama Semasa Terima Anugerah Punca Suami Youtuber Sugu Pavithra Naik Minyak | YOY Network

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 YOY.MY Part of YOY Group Sdn.Bhd. (1462891-P)