Connect with us

Viral

[VIDEO] “Jangan jadi bodoh masa memandu!” Penunggang Motor Maut Akibat Kecuaian Pemandu Axia

Seorang pemandu Perodua Axia yang disifatkan bertindak ‘bodoh’ kerana menukar laluannya secara tiba-tiba mengakibatkan kematian penunggang motosikal, pagi semalam.

Dalam kemalangan yang berlaku di Kilometer 4.3 Lebuhraya Kemuning – Shah Alam (LKSA) berhampiran Aeon Big Seksyen 23 Shah Alam, mangsa maut di tempat kejadian.

Menerusi video kemalangan yang viral di media sosial berdurasi 13 saat menunjukkan, Axia yang berada di lorong kiri secara tiba-tiba masuk ke lorong tengah sebelum bergesel dengan besi/tembok pembahagi jalan.

Tindakannya itu menyebabkan kereta Perodua Myvi yang berada di lorong tersebut terkejut dan serta-merta memperlahankan kenderaannya.

Mangsa yang menunggang berhampiran juga terkejut dan tidak dapat mengawal motosikalnya lalu melanggar bahagian kanan Axia yang terbabas sebelum mangsa tercampak ke tepi jalan dan digilis semula oleh Axia.

Kes itu mengundang kemarahan netizen yang rata-rata mendesak keluarga mangsa mengambil tindakan undang-undang terhadap pemandu terbabit.

“Pihak keluarga mangsa harus memfailkan tindakan saman terhadap pemandu itu untuk keadilan dan kebajikan keluarga mangsa.

“Sekelip mata penunggang motosikal terkorban dek sikap pemandu yang mementingkan diri. Sekelip mata juga anak dan isterinya kehilangan tempat bergantung dek sikap pemandu yang tak ada otak macam ni,” kata netizen.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 YOY.MY Part of YOY Group Sdn.Bhd. (1462891-P)