“Lane Kanan Tapi Slow” Tak Berganjak Walaupun Di ‘Cucuk’ & Dihon, Pemandu Axia Hampir Menyebabkan Kemalangan Buat Netizen Berang

Lorong kanan di atas jalan raya digunakan bagi pemandu yang lebih laju untuk memotong pemandu lain tetapi dalam had laju yang dibenarkan.

Malah, memandu secara perlahan di lorong kanan adalah merbahaya dan boleh menyebabkan kemalangan.

Sama juga dengan kisah yang tular baru-baru ini dimana seorang pemandu Perodua Axia dilihat memandu secara perlahan di lorong kanan di sebuah lebuh raya sehingga menimbulkan kemarahan pengguna jalan raya yang lain mencuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat nain oleh @ayzackja94, dia meluahkan rasa kesalnya terhadap pemandu tersebut yang seolah-olah mementingkan diri sendiri.

Dapat kita lihat, pemandu tersebut enggan beralih dari lorong kanan walaupun telah ‘dicucuk’ dan di hon beberapa kali oleh kenderaan lain dari ara…
[1:23 pm, 19/05/2022] ‎نورين فاريشا: Anak lelaki sentiasa menjagi ‘gang’ kaum ayah kerana dianggap mempunyai minat yang sama. Jadi tidak hairanlah ramai anak lelaki diluar sana yang rapat dengan ayahnya malah menjadi seperti sahabat apabila besar kelak.

Anak kecil yang masih membesar sememangnya memerlukan perhatian yang lebih daripada ibu bapa namun ianya terbatas oleh kerana pekerjaan.

Sama seperti kisah yang tular baru-baru ini dimana seorang anak menunggu ayahnya di jejantas mencuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok yang juga merupakan ibu kepada budak lelaki tersebut iaitu @kylieyaa, kelihatan budak lelaki tersebut menunggu ayahnya yang juga seorang askar dan pada ketika itu ditugaskan untuk memandu lori askar.

Dapat kita lihat, dia melambai ke arah lori tersebut malah ayahnya juga sempat membunyikan hon bertemakan lagu ‘baby shark’.

Difahamkan, dia mengeluarkan wangnya sendiri untuk memasang hon tersebut demi budak lelaki ini walaupun lori itu bukanlah miliknya.

Ayahnya juga sempat menjengukkan kepada dan melambai anaknya yang berada di atas jejantas itu.

Menerusi sebuah lagi video lain, dapat kita lihat ayah kepada budak lelaki ini juga sering membawanya untuk menaiki lori bersama-sama malah ibunya mengakui itulah cara adam berhibur bersama ayahnya.

Video yang tular di laman TikTok:

@ayzackja94 Biarpun Honda civic type R, vellfire, mustang mencucuk. Axia Kekal di lane Kanan dengan kelajuan 100km/hour. 😂. Pagoh-Machap. #driverkental ♬ Police – David Angelux & DiexD & David Angelux & DiexD

@ayzackja94Driver mungkin tengah putus cinta kot.♬ Ini Jalan Kami – B-QUEXX

@ayzackja94 Reply to @namiswun ♬ original sound – Uncle Heng

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen sebak melihat si anak yang sangat teruja apabila melihat ayahnya walaupun daripada jauh.

Berikut merupakan komen warga maya:

“Ni kalau time raya dia la punca jem sampai ke perak ni”

“Baru beli kereta kot..”

“Dia tengah feel bawak gtr tu amek line kanan je..”