“Kami tak dapat makan..” Buang Beras Setiap Kali Gaduh, Suami Biarkan Isteri & Anak Berlapar Siap Rampas Duit Buat Netizen Berang

Memilih pasangan yang baik adalah sangat penting apatah lagi bila sudah mempunyai anak. Bukan sahaja akan menjadi contoh kepada anak-anak bahkan ianya juga dapat membantu kita daripada kesihatan mental dan fizikal.

Manakan tidak, jika kaki pukul, baran dan marah tak tentu hala, pastinya emosi akan terganggu malah mendorong pada melakukan perkara yang tidak diingini.

Sama juga dengan kisah yang tular baru-baru ini dimana ibu kepada seorang cahaya mata berkongsi cerita tentang suaminya yang baran dan suka ‘naik tangan’ jika berlaku salah faham mencuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat naik olehnya di laman TikTok @nanaorlin10, dia mendakwa suaminya akan membuang segala barang keperluan dia dan anaknya.

Dapat kita lihat dia juga menunjukkan tandas yang dipenuhi oleh beras dipercayai dibuang oleh suaminya agar dia dan anak kelaparan.

Menerusi video lain, kelihatan dia mengusap anaknya yang bermain ‘walker’ dan apa yang lebih membuat orang ramai sebak adalah suaminya turut memecahkan tayar walker anaknya sehingga ianya tidak dapat berfungsi.

Suaminya turut mengambil duit wanita tersebut dan merosakkan telefon bimbitnya agar wanita ini tiada sumber pendapatan.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen berang dengan sikap lelaki tersebut yang langsung tidak berhati perut malah berharap agar wanita ini dapat failkan surat penceraian atas kelakuan melampau suaminya.

Tidak cukup dengan itu netizen juga memberi kata-kata semangat agar wanita ini dapat terus kuat dengan ujian yang dihadapi disamping membesarkan anaknya yang masih kecil.

Berikut merupakan komen warga maya:

“tidak pantas lagi untuk dipertahankan.. dia pikir beras tu pasir ke?”

“CERAI”


“terkadang berpisah adalah jalan terbaik.. daripada bertahan tapi menyakitkan..”

Video yang tular di laman TikTok:

@nanaorlin10nasibku♬ suara asli – CANDRA DEWI MAHARANI

@nanaorlin10kesabaran ada batasannya aku dipukul diapakan selama ini selalu sabar tapi tidak utk kali ini barang2 anakku hbs dihancurkan♬ suara asli – nana_orlin

@nanaorlin10ya Tuhan begini amat cobaan ini rasanya ga sanggup aku jlnin tuhan♬ suara asli – nana_orlin