Didekati Pengemis Di Sebuah Kedai, Wajah Tampannya Buat Gadis ‘Cair’

Mesti anda pernah berhadapan dengan pengemis yang datang menghampiri kita di kedai bukan? apatah lagi di restauran ataupun kini yang lebih ‘famous’ ketika berhenti di lampu isyarat merah.

Apa yang diharapkan mereka adalah secebis ihsan daripada masyarakat untuk memberi sedikit wang buat mengalas perut mereka.

Namun lain pula dengan kisah yang tular baru-baru ini dimana beberapa orang wanita didatangi pengemis yang kelihatan seperti lelaki muda sewaktu berada di sebuah kedai mencuri perhatian ramai.

Menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok iaitu @cha.lacsamana, kelihatan lelaki tersebut menurunkan mask sekaligus membutkan wanita yang berada disitu ‘cair’ melihat ketampanan pemuda itu.

Walaupun dia kelihatan sedikit tidak terurus serta memakai pakaian lusuh, namun tidak dapat disangkalkan ketampanan pemuda berkenaan yang dikatakan mempunyai nilai komersialnya yang tersendiri apatah lagi pada ketika itu dia sempat memberikan sebuah senyuman yang sangat manis sebagai tanda terima kasih kerana memberikan sedikit wang.

Video yang tular di laman TikTok:

@cha.lacsamana Reply to @lapusheet magkano lang po nabigay namin pero yung sukli napaka laking ngiti🥺❤️ #fyp #pageforyou #trending #viral ♬ At My Worst – Piano Version – Kim Bo

Ketika artikel ini ditylis, video tersebut telah meraih 15.6M tontonan, 1.4M tanda suka, 14.3K komen dan 884 perkongsian.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen terpegun melihat senyumannya yang sangat manis dan sopan ketika meminta sedekah.

Dalam masa yang sama, para netizen juga meminta ‘seseorang’ untuk tampil membantu pemuda tersebut bukan sahaja membantunya dalam mengubah penampilan sekaligus menolong dari segi mencarikannya pekerjaan juga akan serba sedikit mengubah kehidupannya.

Namun siapa sangka, wanita berhati mulia ini seakan ‘mendengar’ permintaan orang ramai lalu membawa pemuda tersebut ke spa untuk merapikan diri, membeli baju baru bagi menggantikan baju yang lusuh dan membawanya membeli sedikit makanan di pasaraya.

@cha.lacsamana Reply to @santiago.nodesca Thankyou @ispabeautylounge ♬ Dancing in My Room – 347aidan

@cha.lacsamana Reply to @qwertyuiopxyz09 Thankyou Grateful Shoe Store☺️❤️ #sponsor #viral #pageforyou #fyp ♬ original sound – Cha Lacsamana

@cha.lacsamana Reply to @shaa_anii Part 2. Thankyou @clothingrackbykm @ispabeautylounge #viral #pageforyou #fyp #trending ♬ original sound – Crimson Apple

@cha.lacsamana Yun oh gumala pa si renz. Thankyou @annelacsamana sa pa grocery ☺️ #pageforyou #viral #trending #fyp ♬ Campus – Vampire Weekend

@cha.lacsamana Reply to @e.x.o.l.9 😍😍😍 #viral #pageforyou #trending #fyp ♬ 애인만들기 – SS501

Bukan itu sahaja, mereka juga kelihatan sempat membuat TikTok bersama-sama dan kelihatan pengemis tersebut sangat teruja.

@cha.lacsamana Thankyou Renz for your kindness & beautiful smile you make us Happy ☺️❤️@amando_lacsamana @myyy_lcsmn @zellyaceeeee @murphtv @mica_ella_07 ♬ Tie Me Down – 🅰️❗️