[VIDEO] “Sampainya hatimu anak,” Ayah Excited Hadiahkan Basikal, Anak Lari Atuk Bawa Hadiah Lagi Gempak

Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah kekal selamanya. Namun jangan dilupa kasih datuk dan nenek kepada cucu yang tiada tandingannya.

Malah, ada yang turut mengatakan kasih sayang seorang datuk dan nenek terhadap cucu kadang kala lebih banyak dari kedua ibu bapa sendiri.

Malah, jika dilihat datuk dan nenek sering kali melayan cucu-cucu mereka dengan layanan yang istimewa dan tidak pernah memarahi cucu kesayangan mereka itu.

Datuk dan nenek memang sayang cucu lebih dari ibu bapa

Pantang ibu bapa memarahai anak-anak atau menjentik si kecil diatas kesalahan yang dilakukan, pasti nenek dan datuk akan menyebelahi cucu mereka.

Apatah lagi apabila tiba hari kelahiran cucu mereka. Pasti pelbagai hadiah istimewa akan diberikan kepada si kecil itu.

Si ayah hadiahkan basikal sempena hari jadi anaknya

Begitu juga dengan satu perkongsian video di aplikasi TikTok ini yang memaparkan seorang kanak-kanak sedang menyambut hari kelahirannya bersama keluarga.

Sewaktu memulakan sesi memotong kek, si ayah membuat kejutan dengan mengeluarkan hadiah sebuah basikal baru yang berwarna hijau.

Si anak teruja dengan hadiah basikal untuk dirinya

Dalam video berkenaan kelihatan si anak melompat kegembiraan melihat hadiah dari si ayah untuk dirinya.

Teruja dengan hadiah yang diberikan, anak tersebut terus meluru ke arah ayahnya dan bergegas menaiki basikal yang dihadiahkan buatnya.

Tak sempat kayuh anak dah teruja dengan hadiah lain

Akan tetapi belum sempat si kecil itu mengayuh basikalnya itu kelihatan satu susuk tubuh yang muncul di hadapan pintu dengan hadiah yang lebih menarik.

Oleh kerana terlalu teruja dengan hadiah yang dibawa, lalu si anak terus meluru ke arah datuk kesayangan itu.

Anak teruja lihat hadiah dari datuk

Bersama datuknya kelihatan sebuah motosikal mainan berwarna dibawa lelaki berkenaan yang semestinya hadiah yang bakal diberikan kepada cucu kesayangannya itu.

Gara-gara teruja dengan hadiah dari datuknya, kanak-kanak itu seolah-olah lupa akan hadiah basikal yang diberikan oleh ayahnya ketika itu.

Gembira sampai melompat keriangan

Budak lelaki itu dilihat melompat kerana teruja dengan hadiah dari yang bakal diberikan kepadanya itu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dengan gelagat keluarga ini ketika sambutan hari kelahiran anak mereka itu.


Kasihan tengok si ayah

Netizen juga turut berseloroh berasa kasihan melihat hadiah basikal dari si ayah yang terbiar selepas kanak-kanak tadi lebih teruja dengan hadiah dari datuknya.

Namun begitu, ramai berpendapat kanak-kanak tersebut bertuah kerana mempunyai ramai ahli keluarga yang begitu menyayanginya.

Video yang tular di TikTok

@semeqq_bndleeSampainya hatimu duhai anak, terus tinggalkan hadiah abiy 😂♬ Into Your Arms (feat. Ava Max) – Witt Lowry