[VIDEO] “Jangan bagi kantoi guys,” Lelaki Ini Selamba Bawa Periuk Nasi Dalam KFC, Picnic Beramai-ramai

Apabila menjadi seorang pelajar dan berjauhan dari keluarga, pasti anda akan faham bagaimana untuk berjimat cermat sepanjang berada di negeri orang.

Mungkin bagi orang lain, MCD dan KFC merupakan makanan segera yang biasa dan mudah didapati tapi bagi mereka yang bergelar pelajar, jika dapat makan makanan seperti itu sudah dikira mewah.

Terbaharu muncul sebuah video baru di tiktok tentang sekumpulan pelajar yang pergi ke restoran makanan segera KFC telah mendapat perhatian netizen.

Hal ini disebabkan oleh gelagat mereka yang mencuit hati dan dilihat seperti sedang seronok berkelah di dalam restoran tersebut dengan ‘tebal muka’.

Di dalam video tersebut, dilihat seorang dari rakan mereka telah mengeluarkan sesuatu daripada sebuah beg di bawah meja.

Namun tanpa diduga rupanya mereka telah berpakat untuk membawa periuk nasi ke restoran itu.

Mungkin mereka sudah memasak nasi di hostel sebelum datang ke restoran itu.

Sementara rakan-rakannya yang lain seperti mengepungnya ketika dia mengeluarkan periuk nasi itu untuk ‘cover’ perkara itu.

Bukan itu sahaja, mereka juga telah bersiap sedia menunggu dengan ayam goreng KFC mereka.

Lebih melucukan, mereka juga melihat ke kiri dan kanan jika ada pekerja atau orang yang melihat perkara itu dan mereka segera meletakkan nasi di atas pinggan masing-masing dengan berhati-hati sehingga licin satu periuk nasi itu dibuatnya.

Dengan itu kita dapat lihat bahawa individu yang bergelar pelajar sangat berjimat sehingga mahu makan yang mahal pun berkira-kira kerana bimbang mereka tidak berasa kenyang.

Kebiasaanya, pelajar lelaki yang lebih menitik beratkan hal itu namun mereka seronok melakukannya bersama rakan-rakan kerana itulah antara momen-momen manis bersama rakan-rakan ketika ketika menjadi seorang pelajar.

Setakat ini, video berkenaan telah mendapat sehingga 3 juta tontonan di tiktok. Di ruangan komen, ramai pula yang mengimbau dan berkongsi kenangan sewaktu bergelar pelajar yang terpaksa berjimat cermat sehingga hujung semester.

“Teringat zaman study dulu buat camni ngan housemate. Balik rumah tapau sos cili botol”

“Haha korang memang memecahkan tradisi betul la, asalkan korang bahagia guys”

Video tular di laman Tiktok

@tengkuhahahaHAHAHAHA meriahnya♬ Yamet Kudasi – @dewiismah