“Tu makan dia..” Polis Bagi Dengar Pemilik Motorsikal Sendiri Bunyi ‘Ekzos Bising’, Netizen Akui Puas Hati!

Penggunaan ekzos bising ini menjadi trend semasa golongan muda kerana bagi mereka, ia dikatakan dapat meningkatkan kelajuan motosikal dan juga mencantikkan fizikal motosikal tersebut. Ada juga yang mengatakan ianya adalah salah satu daripada hobi mereka bahkan ‘puas’ mendengar bunyi tersebut.
Iospital phone repair gombak
Namun secara tidak langsung ia sememangnya mengganggu ketenteraman orang awam terutanya pada waktu malam bahkan salah disisi undang-undang.

Seperti kisah yang tular baru-baru ini dimana enunjukkan seorang anggota PDRM telah meletakkan pemilik motosikal berhampiran ekzos motosikal sendiri dan memulas throttle sehingga mengeluarkan bunyi yang sangat membingitkan mencuri perhatian ramai.
Polis
Menerusi video yang tular di laman Twitter @tsfgxy_, kelihatan lelaki itu turut tidak tahan mendengar ekzos motornya sendiri dan mengalihkan kepalanya daripada bunyi yang kuat itu.


Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen berpuas hati dengan tindakan polis tersebut dan akui bunyi ezkos yang kuat menggangu ramai pihak terutamanya berada di kawasan kejiranan.

Antara komen warga maya:

Video yang tular di laman Twitter: