[VIDEO] ‘Terlupa’ Tulis Nama Mak Atas Kek, Muka Mak Sedih Anak2 Lupa Tarikh Hari Lahir

Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah kekal selamanya. Begitulah besarnya kasih dan sayang kedua ibu bapa kepada anak-anaknya.

Jika ketika kita masih kecil, ibu dan ayah menatang anak-anak bagai minyak yang penuh dan melimpahi anak-anak dengan kasih sayang.

Tiba masanya apabila mereka meniti masa tua, anak-anak pula memberikan sepenuh kasih sayang dan perhatian kepada ibu bapa.

Anak-anak berpakat buat kejutan sempena hari lahir ibu

Pastinya saban tahun anak-anak akan teruja dan meraikan hari kelahiran kedua orang tua mereka.

Meskipun kedua orang tua kita tidak meminta sebarang hadiah, apa yang paling penting adalah ketika hari istimewa tersebut anak-anak ada bersama disamping mereka.

Tidak mungkin seorang anak melupakan tarikh istimewa ibu bapa mereka. Kadang kala anak-anak juga berpakat untuk memberi kejutan istimewa buat ibu dan bapa.

11 beradik berpakat berlakon tidak mengingati tarikh lahir ibu

Menerusi satu perkongsian video di aplikasi TikTok oleh seorang pengguna bernama Cik Rara yang berkongsi video sempena hari lahir ibu mereka.

Difahamkan, wanita tersebut mempunyai 11 oleh adik beradik dan sengaja berpakat berlakon seolah-olah tidak mengingati tarikh lahir ibu mereka.

Untuk merancakkan lagi pakatan mereka itu, mereka membeli kek namun tidak menulis nama si ibu di atas kes yang telah dibeli itu.

Si ibu masih tersenyum walaupun terasa hati

Rakaman video tersebut memperlihatkan mereka sekeluarga meraikan hari istimewa adik beradik yang lahir pada bulan yang sama dengan ibu mereka.

Kelihatan si ibu masih masih tersenyum walaupun duduk agak jauh dari anak-anak yang sedang meraikan majlis tersebut.

Mungkin berasa sedikit terkilan kelihatan muka si ibu tidak gembira dan hanya memandang anak-anak dari jauh.

Raut wajah ibu bertukar gembira apabila terpandang kek harijadi untuknya

Kemudian, mereka meminta si ibu membaca doa. Ketika sedang membacakan doa mereka membawa sebiji kek yang ditempah khas untuk si ibu dan juga jambangan bunga wang kertas.

Tanpa diduga, raut wajah ibu tadi yang sedikit terkilan tersenyum riang dan berubah gembira saat menyedari anak-anaknya tidak melupakan hari kelahiran si ibu yang ke-66.


Terima kasih atas pengorbanan membesarkan kami 12 beradik

Cik Rara turut mengambil kesempatan menitipkan ucapan terima kasih buat kedua orang tuanya dalam membesarkan mereka 12 beradik.

@cikrara95suprise bday bonda tersyg##part1♬ bunyi asal – 🇲🇾انسان ميستري🇲🇾

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut menitipkan doa buat si ibu. Mereka mendoakan agar si ibu tadi diberikan kesihatan dan bahagia disamping keluarga tercinta.

Perkongsian video di aplikasi TikTok itu telah meraih hampir 900,000 tontonan setelah dimuat naik.

@cikrara95suprise bday ibu tecinta ##part5last♬ bunyi asal – 🇲🇾انسان ميستري🇲🇾