Baru-baru ini tular kisah pelakon Serina Redzuawan berhubung perkahwinanya dengan seorang lelaki di media sosial.

Sebelum ini ada dakwaan anak kepada chef terkenal Chef Wan bersama suaminya yang dikenali sebagai Aidid itu didakwa telah bernikah di Siam.

Serina nikah dalam Malaysia

Menerusi posting terbaru pelakon itu di laman Instagram, Serina menjelaskan perkara sebenar yang berlaku.


Menurut pelakon berusia 38 tahun itu, dia telah selamat bernikah di sebuah negeri dalam Malaysia namun begitu tidak mengulas lanjut mengenainya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jangan mudah hukum dan tambah fittnah pada kami

“Assalamualaikum, tujuan post Serina hari ni nak jelaskan kekeliruan dan nak minta netizen jangan mudah nak hukum orang lain dengan menambah fittnah kepada Serina & Suami.”

“Lepas papa tulis dia tak tau kami nikah, dan dia kata kami kawin di siam itu adalah TIDAK BENA, KAMI BERNIKAH DI SEBUAH NEGERI DALAM MALAYSIA.”

Papa tahu kami nikah dan i dah maklumkan

“Jadi berhentilah buat tuduhan serta fittnah , besar dosa nya nak menjawab di akhirat kelak. Sebab itu kalau kita tak tau jangan kita memandai nak komen dan hentam org lain.”

“Secara jujur papa dah tau kami nikah i dah maklum kan pada papa, suami pun dah berjumpa dengan papa.”

Suami saya bukan suami orang

“Also i nak jelaskan Suami i bukan suami orang duda , sebelum kenal i pun mereka dah ada masalah perkahwinan jarak jauh dan mereka belum ada zuriat.

“Jangan menuduh Suami i yang tak benar.”

Saya pun terkejut papa cakap kami kawin di Siam

“I pun terkejut papa cakap kami kawin di Siam, fikir lah Logik border pun tutup mana ada bukak.”

“Astaghfirullahalazim, cuba doakan yang baik baik jangan jadikan social media tempat tambah dosa mengumpat, fittnah dan makiihamun org lain.”

Saya akui ramai yang hasut papa dan suka keluarga kami hancur

“Semua yang terjadi atas izin Allah jodoh kami dah tertulis. Memang I akui ramai yg hasut papa dan cucuk papa macam macam suka tengok keluarga kami hancur.”

“I always respect my father. Kami tak ada masalah pun selama ni.”

Papa sendiri post di IG restu hubungan kami

“Infact papa sendiri ada post di IG dia sebelum ni dia restu hubungan kami bernikah benda baik halal kan hubungan di tuntut dalam Islam.”

“Siap cakap makan makan di Restoran Papa je nanti untuk kenduri jamuan doa selamat.”

Tolong hormat keluarga mertua Serina

“Apa pun i maafkan org yang fittnah dan cuba hancurkan keluarga kami moga Allah beri orang ini hidayah.”

“Tolong hormat juga keluarga belah mertua Serina. Mereka pun ada perasaan. Akhir kata Doakan perkahwinan kami bahagia hingga akhir hayat.”

Terdahulu, Chef Wan turut berkongsi mengenai perkahwinan Serina menerusi laman Instagram milik beliau.

Chef Wan turut memberikan berkongsi penjelasan dan turut berkongsi perkara sebenar bersama pengikutnya di Instagram.

Dia nikah di Perlis tak berdaftar

“When i recieved this last week u baca la i never responded sampai hari ini.”

“Bila dia kata dia nikah di Pelis tak berdaftar dan ada 3 ke 4 orang text me and told me the truth that actually your daughter dah kawin di Siam i was shocked.”

Rina jika tak nak orang burukkan, berlakulah jujur

“Cucuk ke tidak, kawin di siam ke tidak she already nikah tak berdaftar. I am comfused here, Mazhab mana mereka guna ni?”

“As a father dont u think i have the right to know all this? Itu sebab lain kali Rina jika tak nak orang memburuk kan kau fittnah itu dan ini berlaku lah jujur.”

Jangan sesekali membelakangkan mak bapak

“Buat segala cara betul dan jangan sesekali membelakang kan mak bapak. Sendiri buat sendiri tanggung lah.”

“Over the years u have hurt me enough in all your past history and relationship. Enough is enough.”

Tiba-tiba minggu lepas dia kata dah nikah

“I can only share the truth. Itu sebab bila tiba2 last week dia kata dah nikah. I was shocked in my heart say.”

“F*cck it la kau dah nikah belakang aku senyap2 and got knows how many people they hurt and nak buat nikah di rumah i pulak.”

Pandai pulak nasihat bapa tutup pekong mereka berdua

“Pandai pulak nak nasihat bapa tutup pekong mereka berdua konon orang lain tak perlu TAHU! Kerja BODOH menipu orang baik pun Bapak sendiri.”

“Baik buka sahaja hijab tu tak usah main drama minggu ini! Akhirnya segala nya kantoi.”

Sebab nikah cara jujur tak ada orang nak fittnah dan bersangka buruk

“Lets close the chapter Rina and not blaming people out there konon fittnah kan kau berdua.”

“Itu sebab jika Nikah cara jujur tak ada la orang nak fittnah dan bersangka buruk.”

Esok lusa cerita akan terbongkar jugak

“Itu sebab i have to safe my face dan maruah diri from all this embarrasement maka your own father has to tell nothing but the truth.”

“Beside bodoh buat benda2 mcm ni knowing how famous yang father is dan esok lusa cerita ini akan terbongkar jugak!”

U have my blessing Rina

“HOW COULD U BOTH NOT THINK OF THE CONSEQUNCES that u both now must face and u DRAG me too padahal saya tidak bersalah pun menasihati kau orang!”

“U have my blessing Rina. Have a great marriage. I will always be happy for u.”

Saya maafkan kamu berdua

“Even it means the person that love u most and pick all your pieces of shit are the ones that u heard so badly in the end of it all.”

“I need to move on with my life as u need to do yours pun. Yes i have forgiven u both as a father but i will never forget what u both have done to me.”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut mengucapkan tahniah kepada Serina atas pernikahan beliau.

"Your favorite story, whatever it might be, was written for one reader." Brian Bloom, 5 to 7.