Selamba Buka Pintu Kereta Tengah Jalan, Netizen Kesian Tengok Rider Jatuh Akibat Tindakan ‘Tak Masuk Akal’ Pemandu Ini

Kemalangan sememangnya boleh berlaku pada bila-bila masa oleh sebab itu kita perlu ‘extra’ alert bila berada di atas jalan raya.
Iospital phone repair gombak
Terkadang, kita dah cukup berhati-hati di jalan raya namun ada segelintir individu yang bersikap mementingkan diri sendiri dan cuai menyebabkan kita turut terlibat dalam kemalangan.

Sama seperti kisah yang tular pengguna selamba membuka pintu kereta sewaktu berada di laluan tengah jalan raya mencuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat naik oleh @My_CrimeWatch, Pemandu Proton Iriz itu langsung tidak melihat cermin pandang belakang terlebih dahulu ketika membuka pintu kereta.

Lebih parah, tindakannya itu kenyebabkan sebuah motosikal yang dipercayai rider makanan melanggar pintu kereta tersebut. Rider tersebut turut melanggar lori sebelum terjatuh ke atas jalan raya.


Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen mempersoalkan tindakan tidak masuk akal pemandu Proton Iriz tersebut.

Bukan itu sahaja, netizen juga akui tindakan itu bukan sahaja salah dari sisi undang-undang bahkan boleh membahayakan nyawa banyak orang.

Antara komen warga maya:

Video yang tular di laman Twitter: