Connect with us

Selebriti

“Kahwin muda perangai entah apa, biar anak jadi bimbo tiktok..” Dihantam Netizen, Sharifah Zarina Jawab


Penyanyi yang popular dengan lagu Langit Ke Tujuh, Sharifah Zarina menjadi tumpuan netizen apabila video TikTok ringkasnya menceritakan kisahnya berkahwin muda pula menjadi buah mulut netizen.

Menurut netizen, tindakan Zarina berkongsi perihal kahwin muda seakan-akan sengaja menunjuk-nunjuk.

“Kesan kahwin muda, mak perangai entah apa² sebab x puas enjoy zaman muda, lepas tu biar anak jadi bimbo tiktok. Lepas tu brag kahwin muda sebab katanya boleh main tiktok dengan anak, dan nampak macam adik beradik. Soooo shallow.”Menurut Zarina dalam video tersebut, dia dianggap seperti adik-beradik apabila keluar bersama anak-anaknya dan boleh melayan aplikasi TikTok bersama-sama.


Tidak mahu membiarkan netizen terus membuat andaian, kata Zarina, tujuannya berkongsi video berkenaan bukan untuk menggalakkan orang ramai berkahwin muda sebaliknya berkongsi pengalamannya dalam berkeluarga pada usia muda.

Nak bagi semangat

“Mereka ada hak untuk memberikan apa saja komen. Saya sebenarnya nak berikan semangat kepada individu yang sudah berkahwin pada usia muda, bukannya nak galakkan kahwin muda. Tapi untuk elakkan berzina apa salahnya?

“Video terbabit saya cuma ceritakan pengalaman saya, apabila mengenang semula zaman saya kahwin muda, kena dukung anak ketika kawan-kawan lain masih enjoy, adakalanya saya malu.

 

View this post on Instagram

 

Selamat berhujung minggu❤️ buat apa tu?

A post shared by Sharifah Zarina (@sharifahzarina_official) on

“Contohnya apa yang saya peroleh sekarang, anak-anak saya menjadi sahabat sejati saya. Dahulu saya hilang kawan sebab kahwin awal, sekarang walaupun sudah 39 tahun saya ada anak-anak untuk berbincang dan tak perlu lagi mencari hidup di luar,” katanya.

Hanya jawab pertanyaan

Bagi Zarina, perkongsian video 60 saat dalam TikTok itu bagi menjawab pertanyaan peminatnya yang sering berkongsi masalah mengenai pengalaman berkahwin pada usia muda.

“Saya tak boleh cerita pengalaman hidup dari A sampai Z dalam video pendek itu. Ia hanya perkongsian 60 saat, tapi 60 saat itulah membolehkan orang menilai saya macam-macam.

“Tetapi saya sekarang menjadi lebih kuat… Apabila membaca komen-komen itu saya hanya tergelak.

“Mereka ada kefahaman sendiri yang tak sama dengan saya. Ada orang melihat ia secara positif, ada juga sebaliknya,” tambahnya.

Tambahnya lagi, kandungan video TikTok dan apa yang berlaku kepada keluarganya sejak akhir-akhir ini bukanlah untuk mencari publisiti.

“Saya tak tahu kenapa tiba-tiba ramai yang beri perhatian lebih kepada saya padahal sudah lama senyap. Saya tak rasa pun nak popular balik sebab saya sudah 17 tahun dalam industri. Publisiti tidak memberikan saya apa-apa pun ketika waktu ini.

 

View this post on Instagram

 

Facts ‼️ كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ

A post shared by Sharifah Zarina (@sharifahzarina_official) on

“Ia menjadi tiba-tiba, kita boleh lihat betapa kreatifnya netizen sekarang. Tetapi saya mengambil perkara ini secara positif dan memandangkan TikTok boleh memberikan aura positif kepada saya jadi, saya teruskan,” katanya.

Sebelum ini, isu sambutan hari jadi anaknya, Athalia di sebuah kafe hipster di ibu kota mencetuskan salah faham pelbagai pihak.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 YOY Network. Part of YOY Group Sdn.Bhd. (1462891-P)