Ini Cara Mudah Hack Whatsapp Pasangan Anda dan Baca Mesej Tanpa Diketahuinya!

Whatsapp sudah menjadi satu aplikasi yang wajib ada di dalam setiap telefon pintar setiap orang terutamanya di Malaysia.

Malah, dengan aplikasi Whatsapp juga adalah salah satu penyebab utama mengapa pasangan bertengkar, dan selalunya jika kecurangan berlaku sudah pasti kebanyakkannya akibat daripada aplikasi ini.

Memang bukan semua kecurangan itu berlaku kerana aplikasi Whatsapp,namun anda harus berhati-hati jika pasangan anda nampak curiga dan sering menyorokkan telefon bimbitnya.

Ada sesetengah pasangan yang tidak suka telefonnya dipinjam atas sebab-sebab tertentu, anda pasti rasa curiga dan adakah anda pasti pasangan anda tidak berlaku curang?

Untuk memastikan pasangan anda tidak berlaku curang, sbaiknya anda sesekali lihat atau periksa aplikasi Whatsapp pasangan anda. Jika dia enggan, ada cara bagaimana untuk anda ‘hack’ aplikasi tersebut!

Whatsapp boleh dihack dengan melanggan aplikasi berbayar, tetapi berbaloi kah jika anda menjumpai kaedah lain yang lebih cepat dan murah?

Di sini kami kongsikan teknik mudah meng’hack‘ Whatsapp pasangan anda tanpa dikesan!

Apa yang anda perlukan hanyalah 3 perkara, iaitu smartphone pasangan anda, smartphone/laptop milik anda serta sambungan internet!

Salah satu cara yang mudah adalah anda hanya perlu meminta telefon pasangan anda dengan alasan untuk menghantar mesej kepada rakan anda dan katakan bahawa telefon anda kehabisan kredit.

Katakan bahawa hal tersebut adalah urgent dan anda sangat-sangat memerlukan telefon pasangan anda untuk membuat pesanan ringkas kepada rakan anda.

Pastikan anda tunjukkan kesungguhan tersebut supaya si dia yakin dengan anda dan memberikan telefon bimbitnya kepada anda!

Terdapat 2 cara yang boleh digunakan sama ada melalui smartphone ataupun laptop.

  •  Laptop
  • Smartphone

Penggunaan smartphone untuk membuka whatsapp pasangan anda adalah sama dengan kaedah laptop, iaitu dengan cara anda menggantikan smartphone anda sebagai alat untuk melayari ‘Whatsapp Web’ melalui Google Chrome handphone anda.

1.Buka laman web Google Chrome pada smartphone kepunyaan anda dan pergi ke laman web ini → https://www.whatsapp.com/ . Pastikan anda memilih untuk ‘request dekstop site’ di bahagian settings pelayar internet anda.

2. Lakukan prosedur yang sama kepada smartphone pasangan anda seperti dalam video di bawah!

https://www.youtube.com/watch?v=k3QgOQfYRcg

Video di atas menunjukan teknik membuka whatsapp pasangan anda menggunakan smartphone. Anda boleh tonton untuk lebih faham teknik bagi penggunaan smartphone!

Buka Browser di laptop dan masuk ke https://web.whatsapp.com/

Buka aplikasi Whatsapp di HP pasangan anda. Buka option menu, dan pilih “WhatsApp Web”

Kemudian, scan QR code.

Ini adalah salah satu langkah berjaga-jaga untuk anda, bukan untuk menggalakkan anda tidak mempercayai pasangan anda, tetapi apa sahaja boleh berlaku pada zaman serba canggih ini.

Pasangan yang nampak seperti seorang yang setia, tidak pernah kantoi curang diluar, jangan pula anda anggap mereka tiada cara lain untuk mencari mangsa ya!

Dengan adanya aplikasi semudah ini, mereka mampu berlaku curang dimana-mana sahaja tanpa pengetahuan anda sekalipun.