Pasangan selebriti Shakilla Khoriri dan Fizi Ali baru-baru ini telah menerima cahaya mata sulung mereka yang diberi nama Ameena Sofia.

Sama seperti ibu muda yang lain, Shakilla nampaknya masih cuba menyesuaikan diri menempuhi pengalaman baru menjaga dan mengurus bayi sehingga dikatakan seperti bibik oleh suaminya.

Berikut luahan hati Shakilla.


“Semalam bila Fizi cakap aku dok rumah dah macam bibik. Eh…terasa pulak hati jantung aku.


Tapi bila tengok keadaan aku dalam cermin dengan serba serbi tak sempat, hilang rasa nak sentap tu.

True.

Macam bibik malah lebih teruk dari bibik. Aku dah lupa macam mana pakaian cantik atau makeup.

Sungguh.

Bukan tak nak berhias atau semenggah sikit kat rumah cuma kehidupan aku bertukar 360 darjah tibe2 lepas ada @ameenasofia_

Aku admit lah best ada ahli baru tapi untuk 2 bulan ni aku perhambakan diri untuk Ameena Sofia supaya aku betul2 kenal dia dan dia biasa dengan Aku & Fizi.

So rutin biasa setiap 9 pagi aku berperang dengan Ameena. Bukan dia tak behave masa mandi tapi dia lupa dia baru sebulan , dia punya tendang,menyembang lagi dengan angkat kepala tu masayallah.

Naik berketul bicep aku.

Ameena nampak selesa lepak mandi dalam tub @aquascalemalaysia tu okayyyy….”

 

View this post on Instagram

 

#💋• . Semalam bila Fizi cakap aku dok rumah dah macam bibik. Eh…terasa pulak hati jantung aku. . Tapi bila tengok keadaan aku dalam cermin dengan serba serbi tak sempat, hilang rasa nak sentap tu. True. Macam bibik malah lebih teruk dari bibik. Aku dah lupa macam mana pakaian cantik atau makeup. Sungguh. . Bukan tak nak berhias atau semenggah sikit kat rumah cuma kehidupan aku bertukar 360 darjah tibe2 lepas ada @ameenasofia_ 😅 . . Aku admit lah best ada ahli baru tapi untuk 2 bulan ni aku perhambakan diri untuk Ameena Sofia supaya aku betul2 kenal dia dan dia biasa dengan Aku & Fizi. . . So rutin biasa setiap 9 pagi aku berperang dengan Ameena. Bukan dia tak behave masa mandi tapi dia lupa dia baru sebulan , dia punya tendang,menyembang lagi dengan angkat kepala tu masayallah. Naik berketul bicep aku.😂 . . . Ameena nampak selesa lepak mandi dalam tub @aquascalemalaysia tu okayyyy….

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on


Shakilla mengakui pada mulanya terasa hati tapi apabila melihat dirinya sendiri, Shakilla mengakui memang tak sempat untuk membuat semua benda sehinggakan lupa bagaimana untuk makeup dan pakaian cantik.

Rata-rata netizen memuji kesabaran dan usaha Shakilla untuk menjadi yang terbaik buat anak dan suaminya.

"If you cannot do great things, do small things in a great way." Napoleon Hill.