Couple Meja Sebelah Gaduh & Tinggalkan Kedai, Geng Gadis Ini ‘Sebat’ Semua Makanan

Apabila tiba di restoran dengan dalam keadaan yang sangat lapar, mesti kita rasa macam nak ‘order’ semua makanan yang ada di dalam menu.

Tapi pada hakikatnya, kita tak mampu pun untuk habiskan makanan yang dipesan tersebut. Bahaya betul nafsu makan ketika lapar ni.

Sama seperti yang terjadi baru-baru ini di negara jiran kita, Indonesia, seorang gadis telah berkongsi di laman TikTok dimana dia dan rakan-rakannya sempat untuk singgah makan di sebuah restoran.

Semasa mereka di situ, terjadi suatu insiden dimana ada pasangan sejoli saling marah dan bertekak antara satu sama lain sehingga pasangan tersebut meninggalkan meja yang dipenuhi dengan makanan!

Makanan tersebut dilihat masih elok keadaannya dan belum disentuh sama sekali.

Tidak melepaskan peluang, seorang gadis di dalam video tersebut terus ‘menyambar’ makanan yang masih belum pun diusik sama sekali oleh pasangan sejoli tersebut ke meja mereka.

Tindakan gadis tersebut telah diperhatikan oleh pelanggan selang satu meja belakang. Dia juga tersengih melihat gelagat sekumpulan gadis-gadis tersebut yang berani memindahkan makanan dari meja makan lain ke meja makan mereka.

Kata gadis itu lagi, lebih baik makanan itu dimakan daripada dibiar dibuang begitu sahaja. Tak elok membazir makanan.

“Ada sejoli marahan, terus makanan masih utuh ditinggal begitu aja kan mubadzir”

Mungkin inilah yang dinamakan pucuk dicita ulam mendatang.

Sehingga kini, video pendek berdurasi lapan saat yang dikongsi oleh @fanniswag itu telah meraih sebanyak 1.7 juta jumlah tontonan, 159 ribu tanda suka dan 1784 komen!

Video yang tular di TikTok

@fanniswag mbaknya ngambek @trsyyyy @mitruuun ♬ suara asli – mbasyee

Menjengah ke ruangan komen, ada yang berseloroh mengatakan gadis-gadis tersebut mengambil kesempatan dalam kesempitan. Rata-rata wargamaya di TikTok menyokong tindakan mereka memakan makanan tersebut untuk mengelakkan berlakunya pembaziran.

Berikut adalah komen-komen menarik yang diberikan oleh wargamaya di TikTok

“ini kayak e mba e sek depan  e aku yang ber 3 itu wkwk”

“Gatakut tb2 baikan terus balik ke tempat duduk mereka??”


“contoh rezeki yang datang sendiri ya ini”