Kejadian kes ragut semakin membimbangkan kerana ianya acap kali berakhir dengan kemaatian malah statistik kes ragut dan samun meningkat saban tahun.

Semalam, seorang mangssa ragut yang pernah dilaporkan hampir dua bulan terlantar di hospital akibat terjatuuh dari motosikal semasa diiragut telah pun kembali kepada Pencipta.

Menurut Facebook Penang Kini, NurFarahdila Zulkifli yang berada dalam keadaan kritiikal diirawat di Hospital Seberang Jaya sejak 23 November 2019.

Farahdila telah menghembuskan nafas terakhirnya setelah mengalami beberapa keceederaan yang serius kesan daripada insiden tempoh hari.

Lebih menyayat hati seluruh warga Malaysia, Farahdila pergi dengan meninggalkan anaknya yang baru berusia 8 bulan.

Farahdila yang terjatuuh daripada motosikal akibat diragutsemasa perjalanan ke tempat kerjamengalami kecedeeraan di anggota badan .

Menurut info dari ahli keluarga arwah, mangsa mengalami paatah 3 tulang di kawasan leher, pecah bibir mulut dan mengalami bengkak jari tangan dan komaa sehingga dia disahkan meniinggal dunia.

Sehubungan dengan itu , menurut sumber di facebook , warganet mengzahirkan rasa marah atas kelakuan biadap peragut itu .

Memang benar ajal itu ditangan Allah . Namun kekeejaman peragut itu bukan sekadar meragut harta malah meragut nyawa ibu kepada seorang bayi 8 bulan yang masih tidak mengerti apa apa.

Warganet juga telah menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa dan bersimpati dengan nasib anaknya yang ditinggal pergi oleh arwah ibu kandungnya .

Marilah kita bersama sama sedekahkan al fatihah kepada Allahyarham NurFarahdila sebagai satu sedekah jariah buat dirinya.

Semoga keluarga mangsa terus tabah dan bersabar atas ujian dari Allah SWT ini dan moga selepas ini peragut diberikan hukuman yang sekeras kerasnya setimpal dengan apa yang telah dilakukannya.