“Apa tu?” Kopak Bahagian Bawah Kereta, Lelaki Jumpa Banyak Haiwan Buat Netizen Seram

Bagi yang mempunyai kenderaan seperti kereta, sudah pasti ramai diantara kita menitik beratkan keselesaan dan kebersihan di dalam kereta.

Bukan sehaja setakat bersih luar dan dalam malah ada yang sanggup bawa kereta ke tempat cuci kerta yang mahal untuk memastikan kereta betul-betul bersih.

Namun lain pula ceritanya dengan kisah yang tukar baru-baru ini dimana seorang lelaki yang juga merupakan tukang baiki kereta telah terjumpa sesuatu di bahagian bawah kereta mencuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat baik oleh seorang pengguna tiktok @unclemig8068 kelihatan lelaki tersebut gigih mengopak bahagian bawah kereta.

Namun apa yang membuatkan ramai terkejut adalah terdapat beberapa ekor tikus yang dilihat seolah-olah telah lama berada di situ dan satu lagi haiwan yang bersaiz besar namun tidak dikenal pasti haiwan apakah itu.

Dapat kita lihat, satu persatu haiwan tersebut jatuh ke dalam bakul hitam yang telah disediakan sambil rakannya yang lain merakam situasi tersebut.

“Siapa ahu tu bianatang apa eh? siapa yang tak pernah check kereta tu lebih baik pi check cepat..” ujar nya menerusi kapsyen di dalam video tersebut

Video yang tular di laman TikTok:

@unclemig8068 Siapa Tahu binatang apa tu ehh??😅😅 #fypシ ♬ Oh no, oh no, oh no, no no – Hip Hop

@unclemig8068 Reply to @sathyaa_1904 ♬ original sound – *🍁* Uɳcℓε Mเɠ *🍁*

Keika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih 11.3M tontonan, 156.4K tanda suka, 2519 komen dan 4436 perkongsian di applikasi TikTok.

Meninjau di ruangankomen, rata-rata warga netizen masih tertanya-tanya apakah jenis haiwan tersebut malah ramai yang memberikan pendapat dan tanggapan masing-masing tentang perkara tersebut.

“sampai sekarang masih misteri binatang apa yang dia cuba tunjukkan”

Tupai? Tikus? atau Itik?

“lereta persona saya pun pernah arnab masuk.. mati banyak ulat punya but kuat.. tak tahu dari mana arnab tu datang”