Connect with us

Selebriti

[VIDEO] “Penantian 5 tahun untuk dapat baby girl dimakbulkan,” Isteri Tomok Kongsi Hamil Pada Usia 41 Tahun


Tahniah diucapkan kepada penyanyi Tomok dan isteri Rahayu Abas selepas menerima kelahiran baru pada Khamis lalu.


Menerusi Instagram isteri penyanyi itu, beliau berkongsi coretan perihal penantian dia sekeluarga dalam menantikan zuriat perempuan.

Rezeki mendapat cahaya mata perempuan dimakbulkan


Beliau yang lebih mesra disapa Ayu, dia bersyukur kerana rezeki untuk mendapatkan cahaya mata perempuan dimakbulkan.


Malah, dia turut meminta para ibu seusia yang ingin tambah zuriat agar terus usaha dan jangan putus doa.

Journey of my baby girl

 

View this post on Instagram

 

Journey of my baby girl….👶🏻👸🏻 Alhamdulillah…syukur ke hadrat Allah…rezeki dan penantian selama 5 tahun untuk dapat baby girl dimakbulkan….mmg agak sukar untuk conceive terutama ibu-ibu yang sudah berusia atau mempunyai masalah ( I’m feeling it too)…tapi harap ibu-ibu diluar sana jangan putus asa…teruskan berusaha and berdoa… . . Finding i’m pregnant after coming back from holiday at Pulau Tioman dalam usia 41 tahun…gembira, risau and mcm2 perasaan coz it’s a risk of baby & mother health too..but keep going doa and think positif and also jaga diri… . . After 40 weeks, rabu malam start mild contraction…dibu tak boleh tido over night…the contraction keep going and continuing untill subuh hari khamis…dibu berkira2 nak ke hospital…bukan apa dibu kesian dekat 2 little boys dibu still sleep…nak bangun subuh dibu tengok ada bleeding…ooo…maybe dah tanda kot..dgn contraction yg berterusan i keep jalan rilek2…siap2kan diri..bag semua dah ready dalam kereta then kejutkan my hubby…. . . Sampai hospital, checking that dibu dah ada bukaan 3cm…and the contraction keep continuing…i did COVID-19 test too…lepas azan zohor dalam 1.25pm lahirlah seorang princess berat around 2.98kg pada 04.06.2020….and of course kelahiran dalam waktu-waktu COViD-19 kita terikat dengan SOP yang harus di ikuti….just handling my baby for a while…dibu kene isolate dgn baby sehingga result COVID-19 keluar…. . . Terima kasih to all my family, friends and follower yang wish and doakan dibu sepanjang tempoh pregnancy sampai deliver…. . . Thank you to my lovely husband yang sentiasa ada dalam susah & senang….we manage to harungi bersama dengan dugaan, kekangan, halangan & everything together….i love u so much … ayu sayang shah😘❤️ . . To Arrian & Andra wait for dibu k…will bring your little princess sister going back home soon 😘😘😘😘

A post shared by @ ayu_abas on

Penantian 5 tahun dimakbulkan

“Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah. Rezeki dan penantian selama 5 tahun untuk dapat baby girl dimakbulkan”.

“Memang agak sukar untuk conceive terutama ibu-ibu yang sudah berusia atau mempunyai masalah ( I’m feeling it too) tapi harap ibu-ibu diluar sana jangan putus asa teruskan berusaha and berdoa”.

Saya mengandung pada usia 41 tahun

“Finding i’m pregnant after coming back from holiday at Pulau Tioman dalam usia 41 tahun”.

 

View this post on Instagram

 

My babies….😘😘😘 #rayapkpb2020

A post shared by @ ayu_abas on

“Gembira, risau and macam-macam perasaan coz it’s a risk of baby & mother health too but keep going doa and think positif and also jaga diri”.

“After 40 weeks, rabu malam start mild contraction dan dibu tak boleh tido over night and the contraction keep going and continuing untill subuh hari khamis”.

Dibu kesian dekat anak-anak dibu masih tidur

“Dibu berkira2 nak ke hospital. Bukan apa dibu kesian dekat 2 little boys dibu still sleep. Nak bangun subuh dibu tengok ada bleeding. Ooo, maybe dah tanda kot”.

“Dengan contraction yang berterusan i keep jalan rilek. Siapkan diri, bag semua dah ready dalam kereta then kejutkan my hubby”

Lepas azan zohor lahirlah seorang puteri

“Sampai hospital, checking that dibu dah ada bukaan 3cm and the contraction keep continuing and i did COVID-19 test too”.

“Lepas azan zohor dalam 1.25pm lahirlah seorang princess berat around 2.98kg pada 04.06.2020”

 

View this post on Instagram

 

alhamdulillah ❤️

A post shared by Tomok (@tomokofficial) on

“And of course kelahiran dalam waktu-waktu COViD-19 kita terikat dengan SOP yang harus di ikuti. Just handling my baby for a while. Dibu kene isolate dengan baby sehingga result COVID-19 keluar”.

Thank you to my lovely husband

“Terima kasih to all my family, friends and follower yang wish and doakan dibu sepanjang tempoh pregnancy sampai deliver”.

“Thank you to my lovely husband yang sentiasa ada dalam susah & senang. We manage to harungi bersama dengan dugaan, kekangan, halangan & everything together”.

“I love u so much, ayu sayang shah. To Arrian & Andra wait for dibu k. Will bring your little princess sister going back home soon”.

 

View this post on Instagram

 

selamat menyambut hari raya aidilfitri dari saya sekeluarga…maaf zahir dan batin ❤️

A post shared by Tomok (@tomokofficial) on

Nama sebenar Tomok, Shah Indrawan Ismail dan Ayu mendirikan rumah tangga pada 2 Julai 2011.

Pasangan ini dikurniakan dua anak lelaki iaitu Arrian yang berusia lapan tahun dan Andra, lima tahun.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 YOY Network. Part of YOY Group Sdn.Bhd. (1462891-P)