Program MeleTOP merupakan satu program di Astro Ria dimana pengacara tetapnya adalah Nabil dan Neelofa.

Semalam, Pengacara gantian Tya Ariffin telah bergandingan bersama Nabil bagi menggantikan Neelofa.

 

View this post on Instagram

 

Amacam korang, best tak gandingan @nabilzira @tyaarifinnw tadi? Tak kering gusi, asyik nak melawak je! 😂 #MeleTOP

A post shared by MeleTOP (@meletop) on


Selaku pengacara jemputan, Tya Ariffin tidak menghampakan penonton dengan gabungannya bersama Nabil Ahmad dimana rata-rata peminat sangat teruja dangan cara penyampaiannya.


Tya Arifin yang juga juri Maharaja Lawak Mega (MLM) 2018 telah menerima banyak pujian peminat MeleTOP.


Di Instagram, Tya telah memuat naik gambarnya ketika mengacarakan program itu dan menerima pelbagai komen positif dari peminat.

Ada juga yang mencadangkan Tya terus kekal menggantikan tempat Neelofa sebagai pengacara MeleTOP.

Rata-rata peminat mengatakan Tya Ariffin kelihatan ‘natural’ malah tidak kekok bergandingan bersama Nabil Ahmad.

“@zulzul44: Best ahh. You so natural! Please make @tyaarifinnw the perm host.”

“@nisahairi_: @tyaarifinnw good job host tadi, tak nampak kekok dan nervous pun.”

“@rayyanhannah: I watch you on MeleTOP just now! Kak tya so spontaneous and very funny. I enjoyed watching you hosting the show. Probably the best episode with you in it! Cant stop smiling.”

suzi_opulent: Wow! You are awesome & talented @tyaarifinnw. Well you should host MeleTOP permanently with @nabilzira.”

Tak kering gusi, asyik nak melawak

MeleTOP telah menampilkan jemputan kumpulan terkenal dari Indonesia iaitu Sabyan Gambus dan juga penyanyi Nissa yang mempunyai ramai peminat.

Boleh dikatakan semua penonton merasa terhibur dengan layanan Nabil dan Tya terhadap jemputan.

“Sakit perut tengok nabil hahaha setiap episod nabil tak penah mengecawa kan”
HUGO 13 hours ago
“eh nissa sabyan dah sampai malaysia.. cantiknya saya suka lagu awak Ya Maulana….”
febri farreiza 9 hours ago
“Saya bagi tau ya, kenapa sabyan cakap macam tu, karena mereka asal dari jawa, kecil dan membesar disana, mereka biasa guna cakap bahasa slank jakarta jugak, jadi agak susah untuk faham bahasa malaysia, beda dengan orang indo yang tinggal kat sumatera dan kalimantan (borneo) , kita boleh paham 99 persen apa yang orang malaysia cakap.. So tak yah marah marah, apapun itu itu cara cakap masing masing kita, yang penting akarnya bahasa kita bahasa melayu..”
ReX. Its-One1 8 hours ago
“Attta halilintar pulak dtg malaysia harap harap🙏”
Dicky Pratama 11 hours ago
“Sabyan gambus selalu di hati..”

Samsung Tp 8 hours ago

“Cantik la tya Ariffin..Nissa awk dah smpai Malaysia..Bestnya..😙😙😙”

mukhlis johari 11 hours ago

“Bagus kan org Malaysia rai tetamu.. harap2 mcmni jgk la org layan kita bila kita berkunjung”
Anna Anna04 11 hours ago
“Tq nabil mbuatkan kami terhibur you the best nabil Ahmad.”

 

"Your favorite story, whatever it might be, was written for one reader." Brian Bloom, 5 to 7.