Minggu lepas kita dihangatkan dengan kisah rumahtangga PU Abu yang meninggalkan isterinya dan mengahwini seorang founder kosmetik terkenal.

Ramai artis dan netizen mengencam tindakan yang dikatakan tidak wajar kerana bekas isterinya dengan sarat mengandung hasil dari perkahwinan mereka.

Terbaru PU Abu memberikan kenyataan mahu membawa Hanif JOHARA ke mahkamah yang merupakan seorang penyampai radio era. Ini susulan Hanif dikatakan memuat naik satu status berhubung kes berkenaan.


“See You In Court…”– PU Abu Mahu Bawa Haniff Johara Ke Mahkamah! Ustaz selebriti, Pencetus Ummah Abu (PU) ada membayangkan mahu membawa penyampai radio, Haniff Hamzah ke muka pengadilan.

PU Abu bertindak demikian kerana beliau merasakan Hanif telah memuat naik satu tweet yang tidak sepatutnya.

Ia susulan penyampai radio itu yang didakwa ada memuat naik satu tweet yang berbaur kasar, ditujukan kepada PU Abu.

Tak pe, will see u in court

PU Abu. Bro. Lu diam je lah. Bodoh gile kau ni. Ini takde back story dah. U clearly suck. I hate people like u. Masih nak main victim card. And everybody who wants to back him up. FU. “PU Abu. Bro. Lu diam je lah. Bodoh gile kau ni. Ini takde back story dah. U clearly suck.

“I hate people like u. Masih nak main victim card. And everybody who wants to back him up. FU,” tulisnya. Melihat kepada komen tersebut, ini respon yang dibalasnya;

“Tak pe. Will see you in court,” jawabnya. Melihat respon tersebut, rata-rata netizen memberikan komen pelbagai terhadap apa yang dibalas PU Abu.

Sebelum ini, PU Abu telah memberitahu dia tidak akan memberikan sebarang kenyataan berhubung isu penceraian dia  bersama bekas isteri pertamanya sehinggalah mendapat nasihat daripada bapanya.


“Setiap apa keputusan,yang boleh saya cakap, semuanya bergantung pada ayah saya. Andai kata ayah saya bagi kebenaran untuk cerita hal sebenar, saya akan bagitahu melalui sosial Media. Buat masa ini, tolong bagi saya ruang. Minta maaf”

"If you cannot do great things, do small things in a great way." Napoleon Hill.