[VIDEO] 10 Tahun Menanti, Tahun Baru Cina Yang Pertama Bersama ‘Baby Lee’

Penantian 10 tahun pelakon Adam Corrie dan isteri untuk menimang cahaya mata berakhir selepas isterinya, Fazeema Fuad selamat melahirkan bayi lelaki pada bulan Julai tahun lepas di sebuah hospital swasta di Ampang.

Pelakon filem KL Ganster itu melahirkan rasa syukur ke hadrat ilahi atas kelahiran anak sulungnya yang digelar ‘Baby Lee’.

“Alhamdulillah.. bidadari saya sudah selamat melahirkan BabyLee tadi.. jutaan terima kasih kepada yang mendoakan kesejahteraan kami,” tulisnya.

Di dalam satu video terbaru yang dimuatnaik di laman Instagram, Adam Corrie mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina bersama-sama anaknya, Baby Lee yang sangat comel.

“Selamat Tahun Baru Cina, gong xi fa cai..Senyum selalu, Selalu Bersangka baik, InsyaAllah hati tenang”

 Rata-rata peminat mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada Adam Corrie dan sangat geram dengan kecomelan Baby Lee.

Adam Corrie Lee merupakan seorang selebriti Malaysia yang dikenali sebagai pelakon lelaki Malaysia yang sering memegang watak antigonis.

Ramai mengenali beliau dengan watak Dragon dalam filem KL Gangster.

Adam dilahirkan dalam keluarga berbangsa Cina di Pulau Pinang. Merupakan seorang anak tentera, Adam mampu berbahasa Kantonis, bahasa Hokkien, bahasa Inggeris dan bahasa Melayu dengan baik sekali.

Sebelum ini, Adam merupakan seorang pereka tari profesional (koreografer) dan pelakon di Malaysia yang sudah berada dipersada dunia hiburan lebih 30 tahun dengan lakonan filem sebanyak 31 buah filem.

Adam Corrie amat dikenali sebagai pelakon antagonis dan pada awal penglibatan beliau sebagai penari yang sering muncul di kaca televisyen RTM antaranya rancangan Hiburan Minggu Ini dan Muzik-Muzik.

Adam juga seorang kolumnis jemputan di surat khabar Metro Ahad setiap hari Ahad sejak 2016 hingga kini.

Artikel beliau di kolum hidayah yang diterbitkan setiap hari Ahad.

Pada tahun 2017, Adam telah di anugerahkan menerima anugerah Tokoh Maal Hijrah – Saudara Kita peringkat negeri Selangor Darul Ehsan bagi tahun 2017.

Adam atau nama sebenarnya, Adam Corrie Lee Abdullah telah mendirikan rumah tangga dengan isterinya, Fazema, 40, pada 21 November 2008.