“Saya silap..” Scha Al-Yahya Perjelas Isu Akaun Instagram ‘Hilang’

Pengacara terkenal, Scha Alyahya telah menimbulkan tanda tanya dalam kalangan pengikut dan peminat apabila akaun Instagram milikny yang ‘hilang’ secara tiba-tiba sejak semalam.

Ini kerana, akaun bintang berkenaan iaitu @schaalyahya yang memiliki lebih 5 juta pengikut itu sudah tidak boleh diakses hingga ada warganet yang mula meluahkan rasa risau terhadap Scha dan mula bertanya mengenai perkara tersebut kepada suami Scha, Awal Ashaari di media sosial.

Lebih menimbulkan tanda tanya, hantaran terakhir Scha pada petang Khamis dengan kapsyen, ‘I’ve had enough’ secara tak langsung membuatkan ramai peminat risau.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scha Alyahya™ (@schaalyahya) on

Lalu, ada yang beranggapan ia digodam, malah tidak kurang juga yang menyifatkan isteri kepada pengacara terkenal, Awal Ashaari itu mahu ‘berehat’ dari media sosial.Scha, 37, berkata, apa yang berlaku adalah kesilapan teknikal ketika hendak membuat ‘link’ ke akaun perniagaan Facebook.

“Saya silap ‘deactivated’ akaun sebab nak ‘link’ kan akaun perniagaan Facebook. Kalau nak dicerita panjang pula. Saya ringkaskan, begitulah situasinya.

“Nak terangkan di akaun Awal dan Lara macam tak kena pula.

“Jadi, saya cuba kemaskini semula dan maklumkan apabila sudah berjaya buat semula,” katanya.

Walau bagaimanapun para peminat turut mendoakan kesihatan Scha yang kini sedang sarat hamil anak kedua.

 

View this post on Instagram

 

Lets raise awareness and educate ourselves as often and as much as we can 💚💪🏼 #worldmentalhealthday

A post shared by Scha Alyahya™ (@schaalyahya) on

Untuk rekod, Scha telah mendirikan rumah tangga dengan pelakon dan pengacara Awal Ashaari pada 4 Mei 2012.

Majlis pernikahan mereka diadakan di Hotel Pullman Lakeside, Putrajaya dan ijabkabul dilakukan sendiri oleh bapa Scha iaitu Syed Mahadzir Al-Yahya.