Pelakon Nur Risteena Munim sering berkongsi kisah cintanya bersama Isa Khan kepada umum.

Menerusi Instagram, Risteena berkongsi kisahnya yang gagal dihubungi oleh kekasihnya itu yang membuatkan Isa Khan panik.

Isa Khan panik apabila kekasih gagal dihubungi

Setelah setengah jam gagal dihubungi, Isa Khan bimbang dan panik terbayangkan perkara buruk terjadi pada tunangnya apabila Risteena tidak menjawab panggilan mahupun membalas mesej di aplikasi WhatsApp.

Menurut Risteena, kebiasannya mereka akan bercakap menerusi telefon ketika dalam perjalanan pulang ke rumah, namun pada hari tersebut dia terserempak banyak kereta polis dan tidak berbuat demikian.

 

View this post on Instagram

 

Semalam saya hilang sekejap setengah jam, tunang saya fikir saya kena culik, ragut or something bad happened. . Semalam drive balik dari rumah dia, memang tak tengok phone. Selalunya sepanjang perjalanan memang akan cakap phone sampai dah sampai rumah. Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu😋 . Sampai je kat rumah, baru tengok phone. Missed calls tak payah cakap la berapa banyak 🤦‍♀️ Tengok-tengok tunang saya dah sampai dah kat bawah rumah. Macam tak percaya langsung sebab baru sangat je masuk rumah. 10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. 🤦‍♀️ Kesian diorang! . Memang kena marah terus la lepas tu. Apa lagi 🤦‍♀️ Takpe, sekurang-kurangnya saya tahu kalau saya hilang, awk akan cari saya😛 Myhero! . So kalau sesiapa ada niat nak buat bukan-bukan kat I, lupakan saja ya. Nanti korang kena berdepan dengan tunang saya yang garang ni 😄 . To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde 🥺 My parents dah boleh harapkan awak 🌹 . I love you, sayang. Cinta hati saya 🙂

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Tunang fikir mungkin saya diculik

“Semalam saya hilang sekejap setengah jam, tunang saya fikir saya kena culik, ragut or something bad happened”.

“Semalam drive balik dari rumah dia, memang tak tengok phone. Selalunya sepanjang perjalanan memang akan cakap phone sampai dah sampai rumah”.

“Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu”.

Sanggup datang ke rumah untuk memastikan keselamatan saya

“Sampai je kat rumah, baru tengok phone. Missed calls tak payah cakap la berapa banyak. Tengok-tengok tunang saya dah sampai dah kat bawah rumah”.

“Macam tak percaya langsung sebab baru sangat je masuk rumah. 10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin, kesian diorang”.

Memang kena marah terus 

“Memang kena marah terus la lepas tu. Apa lagi, takpe sekurang-kurangnya saya tahu kalau saya hilang, awk akan cari saya😛 Myhero”.

“So kalau sesiapa ada niat nak buat bukan-bukan kat I, lupakan saja ya. Nanti korang kena berdepan dengan tunang saya yang garang ni”.

“To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde. My parents dah boleh harapkan awak”.

Titikan ucapan romantis buat kekasih

Sementara itu, Risteena turut memberi amaran kepada sesiapa yang berniat jahat terhadapnya supaya melupakan sahaja hasrat tersebut kerana Isa pasti akan mencarinya sehingga jumpa.


Selain itu, Risteena sempat menitipkan ucapan romantis buat Isa bahawa dia berasa selamat di bawah jagaannya dan tidak boleh membayangkan hidupnya tanpa tunangnya itu.

"If you cannot do great things, do small things in a great way." Napoleon Hill.