Proton X50 Lari Bayar Tol Ditahan Dalam Satu Operasi, Jelas Tunggakan RM57.50 Serta Merta

Isu pemandu yang enggan membayar tol sememangnya bukanlah satu perkara yang baru malah ada yang sanggup melanggar palang tol.
Iospital phone repair gombak
Tidak cukup dengan itu, banyak juga insiden yang berlaku gara-gara terdapat pengguna jalan raya yang ‘cucuk rapat’ kenderaan di hadapannya untuk elak dari bayar tol contohnya seperti yang berlaku terdahulu dimana ada yang sanggup melanggar kereta pelumba rally dan gymkhana negara gara-gara cuba melarikan diri daripada membayar tol.

Baru-baru ini, pihak konsesi tol PROLINTAS AKLEH (PROLINTAS) telah melakukan operasi mengesan penceroboh tol secara kerap. Hasilnya ada beberapa kenderaan telah berjaya ditahan di Plaza Tol Dato Keramat, Lebuhraya AKLEH pada malam tadi.


Antara yang ditahan semalam adalah Proton X50 berwarna merah dimana pemandu tersebut pada waktu itu diminta menjelaskan tunggakan bayaran tol sebanyak RM57.50 dan amaun kerugian telah dikembalikan pada masa & lokasi sama.

“PROLINTAS terus giat menjalankan operasi mengesan penceroboh tol melalui pasukan operasi lebuh raya bagi menahan pengguna tidak bertanggungjawab agar melangsaikan tunggakan bayaran tol”

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen mengecam tindakan segelintir individu yang tidak bertanggungjawab culas dalam membayar tol.

Antara komen warga maya:

Perkongsian yang tular: