Kisah pertelingkahan di antara Syahmi Sazli dan keluarga Asif sudah sampai ke penghujung apabila mereka sudah sepakat untuk bekerjasama semula.

Baca: Asif Akan Tetap Muncul Dalam Drama Spontan Syahmi, Tapi Ada Syarat Perjanjian

Menerusi laman Facebook, kakak Asif telah menjelaskan segalanya sudah settle (selesai) dan meminta tiada lagi tuduhan yang tidak berasas terhadap keluarganya.


SETTLE DEH.

Pade2 la duk kata. tahu fanatik sgt ko asif ni.tp agok2 la.hanya kerana KAKAK tak pernah muncul dlm video atau kehidupan asif sebelum ni, dituduh pulok tiba2 muncul selepas asif femes.


acu scroll gak facebook aku ni ado ko takdok gambar mat asih jame budok2 x akil baligh lagi..pah xkan la aku duk ata pitih tiap2 bulan aku nk tjuk resit dale facebook? sedap kata kita muncul tiba2 .

awok2 tu baru jolo sy bleh kato, zaman asif xsoho gak sore habuk xse saen.soh ko nk dekat..awo soho gak jd fanatik bedooh lalu sapa duk kata mcm2 bila jd gni.
mudoh jah sifir dio..

ALLAH TAHU APA YG SY BUAT SELAMA NI.. ALLAH ADA..

nak pandang hina kt saya pandanglah..rezeki sy xpernah putus selama sy menjaga semua adik2 sy xkisah dgn mak lain ke , ayah lain ke sy ada ramai adik beradik ..yg senyap2 ntk bantuan pn ada, yg senyap2 cerita masalah pun ada , aku sentiasa ADA.

sisebabkan org yg aku percaya selama ni MENIDAKKAN KEWUJUDAN aku , jadilah issue ni. paham?? lagi satu bab abah suruh aku uruskan semua hal asif ni, sebab abah dah akui kesilapan dia.dan x akan ganggu pendapatan asif lg.

tp kalu dan nama anok, duit sepatutnya bg ko mak ayah dio lah kan..so lepas sy akan buka akaun asif, segala bayaran masuk sana , sedikit sebanyak yg extra baru sy bagi kat abah sbb abah masih berhak atas asif cuma sy akan HAD KAN PENGELUARAN DUIT ASIF UNTUK MASA DEPAN DIA..settle.

p/s : akaun asif pun sy akan serahkan pd syahmi utk pantau.melainkan utk apa2 pengeluaran, semua akan ada rekod.

yg kata sy ni nak ambil kesempatan , hehe pernah x nampak asif bila dh femes ni, promot brg sy jual? pernah x dekat instagram asif yg followers cecah 270k sy masukkan gmbar sy juga di post kalau sg ni LAPAR SOHO. (google sendiri ) .

pernah ke sy kecoh2 yg asif ni adik sy ? org2 yg selalu follow je tahu sy ni mcm mana.

paling best, ramai tau kwan2 sy even kawan sekolah siap share yg viral semalam TANPA TAHU KAKAK ITU ADALAH SAYA

ada yg mtk maaf sebab dorang tahu sy mcm mana. sebab tu sebelum share, SIASAT DULU..

sy xbodoh nk fight benda ni kalau tak ada yg mula dulu.benda lepas, dah lepas.sy akui sy silap sbb tak dgr dua2 belah pihak.so SETTLE YE. yg negative2 tu xpk panjang dah aku block je. tq

 

"If you cannot do great things, do small things in a great way." Napoleon Hill.