Connect with us

Viral

‘King’ Suka Hati Double Park Dihempap Tong Sampah, Buat Netizen Puas Hati

Semakin lama semakin banyak kereta kita tengok di atas jalan. Makin susahlah nak cari parking kan?

Tambah pula bila tengah rushing dalam waktu puncak! Memang boleh mengundang kemarahan kadang-kadang.

Bila parking tak ada, terpaksalah double park. Tapi, ada caranya. Kalau nak double park, kereta perlu diletakkan pada mode N agar mudah dialihkan jika perlu.

Selain itu, jangan lupa tinggalkan nombor telefon untuk senang dihubungi. Kot kot berlaku kecemasan ataupun kereta tak dapat dialihkan.

Dah double park tu jangan la pulak undang kesal orang lain. Mengundang masalah namanya tu.

Persis kisahnya seperti yang terjadi di Kuchai Lama beberapa hari lepas di mana ‘king’ iaitu Perodua Myvi telah double park dan menyumbang bala kepadanya.

Menurut posting yang dibuat oleh GeneGene Ng di page Facebook bernama Malaysia Automotive Shitposting, Myvi tersebut double park tanpa meninggalkan sebarang nota mahupun nombor telefon.

Kejadian berlaku pada 18 Mei lalu. Pemilik kereta yang bengang akibat keretanya dihalang telah membunyikan hon selama 35 hingga 40 minit.

Boleh bayangkan betapa bingitnya laungan hon yang dibunyikan itu sehingga pemilik perkongsian ini juga mengaku telinga sakit ketika dalam situasi tersebut!

Setakat ini, perkongsian ini telah dikongsikan sebanyak 234 kali dan mendapat 1.4 ribu tanda suka!

Menjengah ke ruangan komen, netizen terhibur dan bersetuju dengan tindakan yang diambil pemilik kereta yang dihalang itu kerana meletakkan tong sampah di atas bumbung dan bonet ‘king’ sebagai pengajaran.

Selain itu, rata-ratanya berpendapat sepatutnya ‘buat’ lebih lagi pada kereta tersebut. Malah, bagi mereka seandainya jika kereta yang dihalang itu berada dalam keadaan kecemasan, memang wajar untuk pecahkan cermin kereta itu.

Berikut antara komen-komen yang diberikan netizen di Facebook


Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 YOY Network. Part of YOY Group Sdn.Bhd. (1462891-P)