[VIDEO]”Kami Pekerja KLIA Tidak Bersalah!” Viral Campak Air Zam Zam, Pekerja KLIA Cerita Perkara Sebenar

Viral di Facebook semalam apabila pekerja Kuala Lumpur International Airport (KLIA) didakwa mencampak air zamzam ke atas lantai.

https://www.youtube.com/watch?v=v2icKjpSWyw

Video berdurasi 12 saat tersebut menunjukkan seorang lelaki membaling kotak yang diangkat daripada converyer ke lantai di bahagian tepi.

Walaubagaimanapun, lelaki itu tampil mempertahankan diri dan menjelaskan perkara sebenar yang terjadi di dalam satu posting Facebook Mohd fauzan.

______________________

Susulan dr video yg telah viral ini penjelasan dr pihak berkaitan :

Mntk tolong VIRAL!!! Kami pekeja arrival klia TIDAK BERSALAH !!!

Anda tidak tau situasi ketika itu. Keadaan ini berlaku ketika SV 3680 yg spatutnye keluar bagasi di conveyer F kemudian ditukar kan ke converyer G disebabkan mslah Teknikal dlam Masa yg same PR527 juga keluar di conveyer G. Bayang kan bertapa padatnye converyer itu Dan bleh mengakibatkan converyer tersebut mnjadi STUCK jikalau kami pekeja arrival tidak mngeluar kan bagasi2 n air zam2 tersebut dri converyer. Stu ari jugak Dan mungkin berhari2 converyer tersebut tidak akan bleh gune disebabkan Stuck malah ia juga akan mnyusahkan anda untuk mnungu bagasi di mase akan dtng. Di ikutkan kan AIR ZAM2 spatutnye dikeluarkan di OOG (bahagian kluar smua beg besar atau barang2 yg besar) tetapi kami mndpat Arahan ia akan bercmpur ngan bagasi yg lain.kami MINTAK MAAF Kerana harus mncampak AIR ZAM2 di lantai sbb ketika itu converyer FULLY DISEMBARK . kami perlu asing kan AIR ZAM2 tersebut dahulu secepat mungkin supaye ia tidak pecah sia2 di atas converyer tersebut. Kami tidak dpt melakukan asingan AIR ZAM2 stu persatu di lantai Kerana bagasi telah bercmpur di converyer. Kami tidak melangkah AIR ZAM2 tersebut kerana ia Haram.kami mencapak ke lantai sbelah kami untuk pasti kan smua berjllan lncar. Mncapak AIR ZAM2 tidak Haram Dan di dlam al Quran juga tidak mngtakan mncampak AIR ZAM2 Adela haram. Kami tau AIR ZAM2 itu akan dicollect lmbt oleh para umah n haji karana mereka di dlam group m ia sudah biase berlaku pade kami. Kami juga menyusun AIR ZAM2 tersebut ditepi Dngn elok apabila converyer telah mnjadi smooth n passenger semakin berkurangan.jika kuantiti AIR ZAM2 sedikit biasanya kami akan bwak ke ofis kami n smpn sedare elok untuk passenger yg lmbt Tiba di arrival Hall. Anda juga bleh tnye pade ketua2 group umrah n haji tentang ini sbb kebaikan mereka n kefahaman mereka tentang situasi ini mereka juga turut membantu kami mngasingkan AIR ZAM2. Ade juga passenger group umrah n haji yg membantu kami juga melakukan Permata yg same kerana terbakar untuk melancarkan converyer n mnyenangkan para passenger mengambil bagasi mereka . Kami sngt BERTERIMA KASIH Kepala anda yg slalu tolong kami. Hanya pekeja arrival klia stu Dunia sahaja yg tau bagaimana kami berkeja keras untuk melancarkan proses terakhir passenger untuk berjmpe ngan tersayang. Kami cuma nak mencari rezeki yg halal harap anda tidak la mengikat perut kami disebabkan slah fham ini. Kami mntk Jada baik anda bersihkan kembali Nama Hamba Allah tersebut. Harap anda tidak menghebohkan Perkara yg Blum tentu sahih kerana ia akan dijatuh Kepala fitnah n kami tidak maju anda dihukum Allah kerana slah fham diantara saudare islam.kami cume maju penyelasaian yg baik sahaja.