Anda pasti tertanya-tanya bagaimana dengan akaun media sosial selepas tiada lagi di atas muka Bumi ini kan?

Adakah FB, Instagram dan Twitter kita masih ada atau terpadam dengan sendirinya bila kita sudah tiada.

Mari kita ikuti perkongsian dari gadis ini bagaimana untuk memadam akaun seandainya tuan empunya sudah tiada dan semua step ditunjukkan satu-persatu.

_________

Pasti ramai lagi yang tak tahu dekat facebook kita ada 1 fungsi button ni yang dinamakan sebagai ‘Legacy Contact’.

Legacy contact ni bahasa mudahnya kita lantik seorang waris kita untuk handle akaun facebook kita dan orang itu boleh tolong delete akaun facebook tersebut.

Sebenarnya banyak lagi kelebihan dalam Legacy Contact ni. Nanti korang boleh baca di bahagian komen ye.

Sekarang Lia cuma nak kongsikan dulu step untuk sampai ke bahagian Legacy Contact ini.

Cuma pesan Lia kalau boleh password facebook kita biar keluarga kita tahu juga ya. Kalau berlaku apa-apa yang tak diingini mereka boleh LogIn facebook kita.

Ikut Cara-cara Seperti Di Bawah:

Step 1

Step 2

Step 3

Step 4

Itu sahaja cara-caranya, mudah kan? Harap perkongsian ini dapat dijadikan panduan untuk semua.

Perkongsian ini adalah dari Facebook Nur Aliah

Silakan LIKE, #SHARE dan TAG orang yang kita sayang untuk ilmu yang bermanfaat ini.

Follow saya Nur Aliah Mohd Nor


Lia suka berkongsi Ilmu mahal di Telegram Bisnes. Ada lebih 23,300 orang dalam tu. Jom klik sekarang  https://t.me/nuraliahmohdnor

"If you cannot do great things, do small things in a great way." Napoleon Hill.