Foto ‘Closed Friend’ Luna Maya Tersebar Jadi Perhatian Warganet

Siapa tak kenal dengan pelakon dan juga model cantik jelita dari Indonesia yang berketurunan Austria iaitu Luna Maya Syafei atau lebih dikenali dengan Luna Maya.

Lumrah hidup sebagai seorang selebriti, Kisah percintaan Luna Maya sering menjadi perhatian warga netizen di sosial media.

Seperti yang kita sedia maklum, nama Luna Maya lebih dikenali rakyat Malaysia oleh kerana pernah menjadi salah satu daripada bekas juri Maharaja Lawak.

Dalam pada itu, Dia juga sempat menjalinkan hubungan mesra dengan beberapa selebriti seperti Reino Rack dan Ariel Noah, namun hubungan itu gagal untuk diteruskan.

Walaubagiamana pun, Menerusi laporan mStar, Nama selebriti Luna Maya kembali menjadi perbualan hangat dikalangan para netizen setelah memuat naik sebuah foto di Instagram Story beliau baru-baru ini.

Biarpun berita gembira itu ditujukan kepada rakan terdekat atau close friends namun foto itu tersebar kepada umum dan dikongsi semula oleh peminat di Instagram.

Dalam posting berkenaan rata rata peminat tertarik dengan kapsyen dan juga cincin yang disarungkan oleh Luna Maya dalam gambar tersebut.

“Big day 26/8… bismillah,” tulisnya yang hanya ditujukan kepada rakan terdekat.

Netizen sudah membuat andaian bahawa Luna akan bertunang atau menamatkan zaman bujang pada tarikh berkenaan walaupun Luna Maya idak menjelaskan maksud kapsyen ditulis itu.

“Minta doa saja ya teman-teman. Tunggulah tarikh itu nanti,” jawabnya ringkas.

Terdahulu, Menerusi video di YouTube, Boy William bertanyakan kepada Luna adakah dia akan menerima lamaran Ariel sekiranya penyanyi itu mahukannya kembali.

“Kalau Ariel NOAH mahu awak kembali, apa jawapan awak?” soal Boy William.

Bagaimanapun Luna dengan secara berselora menjawab dia akan menolak lamaran tersebut kerana beranggapan dirinya sudah mempunyai teman lelaki.

“I’m sorry, I’m taken (maaf, saya sudah mempunyai kekasih),” jawab Luna sambil ketawa.

Foto Close Friend yang tular

Terdahulu, Luna Maya mengakui bahawa hatinya kini sudah berubah dan tidak mungkin akan menerima bekas kekasihnya, Ariel Noah jika dia dilamar penyanyi tersebut.

Perkara itu didedahkan Luna ketika dia disoal oleh pelakon, Boy William baru-baru ini sama ada dia masih mempunyai hati terhadap Ariel atau tidak.

“Kalau Ariel Noah mahu awak kembali, apa jawapan awak?” soal Boy William.

Terkejut dengan pertanyaan yang diajukan, Luna dengan tenang menjawab semula pertanyaan berkenaan dengan memberitahu bahawa dia akan menolak lamaran tersebut.

Bahkan, Luna turut memberitahu bahawa dirinya kini sudah pun mempunyai teman lelaki.

“I’m sorry, I’m taken (maaf, saya sudah mempunyai kekasih),” jawab Luna sambil ketawa.

Kisah cinta antara kedua-dua selebriti itu sebelum ini bukan rahsia lagi. Walaupun telah berpisah pada 2010, Luna dan Ariel masih lagi berkawan baik sehingga ke hari ini.

Tahun lalu, Luna pernah mengakui tidak mustahil jika suatu hari nanti dia akan kembali bersama bekas kekasihnya itu sebelum tekad membulatkan pendiriannya baru-baru ini untuk tidak akan kembali kepada Ariel jika dia dilamar.