Orang kita biasanya kalau dah berduit sikit, pasti nak bergaya dengan kereta mewah, paling kurang pun kereta dari Jepun.

Tapi berbeza dengan pasangan doktor ini. Walaupun berkemampuan, mereka tetap rilek saja guna Perodua Viva tahun 2010.

Dr Say Shazril yang sememangnya popular di laman sosial berkongsi satu entri berkenaan kereta yang digunakannya.

Topik : Malu Ape Peeps Part 1

Sy drive Perodua Viva keluaran 2010 yg diturunkan drpd akak sy. Membeli kereta was never a priority for me cz sy fikir kereta is not an asset.

With time, d value will depreciate & xmendatangkan keuntungan, asal bley gerak dari point A to point B cukup dh. Paling penting bg sy ialah menyediakan tempat berteduh bg bini, bakal baby & diri sendiri.

Tapi parents sy dh mula bising sb yelah kereta ni dh agak kopak & rabak. Pnah one time bini eksiden dgn kete ni sebab tertidur waktu Houseman dulu.

Sedap die sagat divider jalan tapi no hal ketuk & cat & voila Viva kembali up & running. Skidded tak terkira dah, tayar pecah dh mcm rutin.

Tp sy degil, masih dgn pendirian “buatpe nak bazirkan duit kt bnde yg kaum aku suke nak tayang ni”.

Sejak bini makin sarat ni, pendirian sy mengenai kereta mula goyang. Bile tgk die bersusah2 nak masuk kereta (agak sempit dlm viva tuk yg sarat), bersusah2 nak bangun bile smpi destinasi (viva agak lowered) & setiap kali terlanggar lubang/ bumper, bini akan pegang perutnye (risau akan kandungannye) sayu sy melihatnye.

Bini x pernah langsung complain/ mintak kete baru kt saye tapi… Aih berlinang mata karang, sambung part 2 nnt peeps.

 

"Your favorite story, whatever it might be, was written for one reader." Brian Bloom, 5 to 7.