12 Tahun Menanti, Akhirnya Isteri Timang Cahaya Mata Selepas 2 Kali Gugur & 7 IVF Gagal

Setiap pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga sudah pastinya menanti kehadiran cahaya mata dengan penuh sabar.

Namun, tak semua pasangan diberikan ‘rezeki’ untuk hamil sejurus selepas kahwin (bunting pelamin) dan terdapat pasangan yang perlu menunggu bertahun-tahun dan melakukan pelbagai ‘alternatif’ sebagai solusi.

Sama juga dengan kisah yang tular baru-baru ini dimana seorang wanita bercerita pengalamannya yang harus menanti 12 tahun untuk mendapat cahaya mata.

Difahamkan, dia Datin Mega Marisssa Malek, 42 dan suami Datuk Yasran Hussien, 52 telah pun mencuba pelbagai alternatif untuk mendapat cahaya mata.

Lebih menyedihkan apabila isterinya pernah mengalami 2 kali keguguran dan gagal rawatan IVF sebanyak 7 kali.

Bahkan Datuk Yasran sendiri pernah berasa serik, apabila nyaris kehilangan isteri tercinta buat selamanya. Namun selepas suami berjaya dipujuk untuk lakukan IVF kali terakhir, Datin Marissa akhirnya selamat melahirkan cahaya mata kandung pertama mereka.

“Kami almost GIVE UP ..12 tahun kahwin, 2 kali Keguguran dan 7 kali IVF Gagal.. Kami buat keputusan, percubaan yang ke 8 ini adalah yang terakhir – Faktor OHSS( hampir maut ), Umur 42 tahun and me 54 tahun”

“2 embryos dari 15 ( 3rd IVF Fresh Cycle) Doktor masukkan and Alhamdulillah satu melekat dan hari ini adalah harinya… “ ujarnya

Walaupun melahirnya secara pembedahan namun mereka berdua akur demi cahaya mata kandung yang pertama.

“42 tahun my wife tunggu untuk jadi Wanita iaitu merasa mengandung dan melahirkan anak secara normal.. Namun ketentuan dan ketetapan tu milik Allah .. C-Section dan beliau akur. Beliau memilih untuk lakukan pembedahan waktu petang iaitu selepas kami Zohor berjemaah dan berdoa”

“Itu permintaan terakhir beliau sblm C-Section. Panjang wasiat dan amanah yang beliau tinggalkan untuk aku kerana Segalanya Berkemungkinan . Al Maklum beliau ada 3 anak Tiri dan 2 Anak Susuan. Kerisauan beliau adalah Amanah 2 anak Susuan yang kami Adopt sejak dari lahir.. Alhamdulillah & I Love you Mega Marissa”

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen bersyukur di atas kelahiran cahaya mata pertama mereka bahkan ada yang menyifatkan bahasa hasil takkan pernah mengkhinati usaha.

Dalam masa yang sama netizen juga menzahirkan ucapan tahniah kepada mereka berdua atas kelahiran anak yang tersayang.

Berikut merupakan komen warga maya:

“Allahuakhbar.. jatuh airmata saya sejak follow IG beliau”

“Congrats again Tok.. i can feel how u feel”


Perkongsian yang tular di laman Instagram:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Datuk Yasran (@tokyarnhuss)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Datuk Yasran (@tokyarnhuss)