Ya, Apple Sahkan Mengurangkan Prestasi iPhone Lama Anda!

Apple pada Rabu menjawab laporan berkenaan iPhone lama dengan bateri berkapasiti rendah sering lambat. Dalam kenyataan serupa kepada AppleInsider dan The Verge, syarikat itu berkata:

“Matlamat kami adalah untuk menyampaikan pengalaman terbaik untuk pelanggan, yang meliputi prestasi keseluruhan dan memanjangkan hayat peranti mereka. Bateri litium-ion menjadi kurang mampu membekalkan tuntutan semasa puncak apabila dalam keadaan sejuk, mempunyai caj bateri yang rendah atau ketika mereka berumur dari masa ke masa, yang boleh menyebabkan peranti tiba-tiba ditutup untuk melindungi komponen elektroniknya.

“Tahun lepas kami mengeluarkan satu ciri untuk iPhone 6, iPhone 6 dan iPhone SE untuk melancarkan puncak serta-merta hanya apabila diperlukan untuk mengelakkan peranti dari tidak disangka-sangka mematikan semasa keadaan ini. Kami telah memperluaskan ciri itu ke iPhone 7 dengan iOS 11.2, dan merancang untuk menambah sokongan untuk produk lain pada masa akan datang. “

Bukannya peranti dimatikan dalam keadaan tidak menyenangkan-bateri yang lebih lama yang tidak dapat mengendalikan tarikan puncak, suhu sejuk, dan lain-lain. Kemas kini iOS untuk iPhone 6, iPhone 6, iPhone SE, dan iPhone 7 menyebabkan telefon sengaja mendekatkan jam CPU kelajuan.

Seperti yang ditunjukkan AppleInsider, bateri litium berkurangan seiring dengan masa. Berapa banyak Apple mempercepat pemproses anda bergantung kepada haus dan lusuh pada bateri anda.

Pengguna Reddit menunjukkan bahawa penggantian bateri iPhone ($ 79 dengan Apple) membawa kepada “prestasi prestasi dan kelajuan jam CPU kembali normal,” menurut The Verge. Ini mungkin tidak berfungsi untuk semua orang, walaupun, memakai bateri dan lusuh berbeza-beza. Menggantikan iPhone boleh berjalan di mana saja dari $ 349 – $ 1,149, bergantung kepada model dan jumlah storan.