Pelakon Nabila Huda atau lebih mesra dipanggil Abil menyuarakan pandangan mengenai kewajipan membayar yuran sekolah penuh sedangkan pelajar hanya mengikuti kelas atas talian sejak tahun lalu.

Menurut Nabila, dia antara penjaga yang turut terkesan dengan sistem yuran penuh tersebut justeru menyeru orang ramai agar berhenti membayar yuran sekolah penuh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Kita berhenti bayar yuran sekolah

“To all dear parents, it’s about time kite stop bayar yuran sekolah kalau takde siapa pun nak bantu kite selesaikan masalah yang dah spend duit dari last year for our kids tapi online classes”.


“Online classes still nak kena bayar full payment tak logic langsung la. Sekolah pun tutup bukan ada orang pakai facilities cuma nak bayar gaji cikgu”.

Tak semua anak faham sepenuhnya belajar kelas online

“Kenapa kite nak kena terus membayar macam ni. Tak semua anak boleh faham sepenuhnya dengan online classes”.

“Memang la orang akan cakap taktau belajar lah kena biasa dengan norma baharu. Norma baharu takde masalah. Tapi kenapa nak kena bayar full yuran”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Tak boleh ke sekolah bertolak ansur

“Tak boleh ke sekolah bertolak ansur jugak faham situation kami macam kami faham situation korang nak kena bayar gaji cikgu? Seriously, tak ok langsung cara ni. This is Not fair for us”.

“So now, i think i kena move forward,stop fikir pasal nak kena hantar keisha pergi sekolah or this online classes”.

Banyak subjek yang tidak belajar secara proper

“I dah start risau anak semakin membesar, banyak subject yang tak belajar secara proper”.

“Sebab kids tak interested pun nak mengadap laptop semua ni sebab dorang perlu sentuh, tengok untuk faham setengah subject”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Tiba masanya untuk home school

“This virtual study tak 100 percent works for my daughter. It’s about time untuk home school”.

“Walaupun dulu i memang pangkah sama sekali home school sebab i nak dia belajar bergaul and enjoy her childhood”.

Keadaaan sekarang dah lain dan saya tidak ada pilihan

“Tapi dalam keadaan skarang, i dah takde pilihan..ok now, i sedang mencari teacher yang boleh ajar my daughter full subject. Do REPOST”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan pendapat masing-masing berkaitan isu tersebut.

Tolonglah faham

Menerusi perkongsian terbaru, Nabila memuat naik video bagi menjelaskan maksud postingnya yang sebelum ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

"If you cannot do great things, do small things in a great way." Napoleon Hill.