[VIDEO] “Itu cara gurauan kami selama ini, namun..” Issey Minta Maaf Gurau Isu Shuk Curang

Beberapa hari lepas, media sosial dipenuhi dengan kisah Shuk Sahar apabila kisah rumahtangganya kembali tular di media sosial.

Pada masa yang sama, turut tular adalah satu klip video Shuk Sahar dan Issey dalam program I can See Your Voice Malaysia (ICSYVMY) musim keempat yang ditayangkan kelmarin.

Dua selebriti ini bergurau dalam rakaman program TV

Dalam video berkenaan, kelihatan dua selebriti ini bergurau dan gurauan berkenaan turut dikongsikan di media sosial yang turut menarik perhatian orang ramai.

Menerusi laporan Harian Metro, Fazlisham Mat Hussin atau lebih mesra dipanggil Issey mengakui tidak sepatutunya bergurau mengenai isu berkenaan secara terbuka.

Issey mengakui gurauan tersebut tidak sepatutnya berlaku terutama ketika rakaman program berkenaan yang ditonton oleh orang ramai.

Issey buat permohonan maaf

Pelawak dan penyampai radio, Issey memohon maaf kepada warganet atas gurauan kasar terhadap pelawak serta pengacara Shuk Sahar dalam program I Can See Your Voice Malaysia (ICSYVMY) musim keempat yang ditayangkan di TV3, kelmarin.

Menerusi program itu, Issey yang juga penyampai radio Suria FM mengeluarkan ayat ‘awak pernah curang saya tak pernah’ yang ditujukan pada Shuk sebagai balasan gurauan kepada dirinya.

Rakaman program itu pada April lalu

Issey, 34, atau nama sebenarnya Fazlisham Mat Hussin berkata, dia tidak sepatutnya mengeluarkan ayat itu secara terbuka apatah lagi pada program yang ditayangkan di TV.

“Rakaman program itu pada April lalu. Saya dan Shuk memang rapat dari dulu, malah kalau kami bergurau pun agak kasar. Saling membahan. Itu saja.”

Sejujurnya saya tiada niat apa-apa

“Sejujurnya saya tiada niat apa-apa ketika mengeluarkan ayat itu. Malah jauh sekali nak menjatuhkan maruah dia.”

“Begitu juga dengan Shuk. Cuma, memang itu cara gurauan kami selama ini.”

Perkara ini salah kerana saya bergurau di tempat awam 

“Namun, diakui perkara ini salah kerana saya bergurau di tempat awam dan ia tidak sesuai. Jadi, saya nak minta maaf kepada warganet sebab ini tidak patut berlaku.”

“Sepatutnya guraun seperti ini tidak patut dibuat secara terbuka.” Menurut Issey, dia tidak mempunyai sebarang masalah dengan Shuk.

Kami tidak pernah ada masalah

“Dari dahulu sampai sekarang saya dan Shuk okay, kami tidak pernah ada masalah.”

“Malah, ketika rakaman dijalankan pun kami siap melawak lagi. Selepas itu pun kami ada berjumpa.”

Saya hubungi Shuk mintak maaf

“Sehinggalah episod ini ditayangkan dan ia menjadi tular. Saya pun terus menghubungi Shuk dan minta maaf atas apa yang berlaku.”

“Tidak menjangka perkara ini menjadi isu tapi dia kata okay saja,” katanya.

Sehubungan itu, Issey juga penyampai radio Suria FM berharap netizen tidak lagi memperbesarkan perkara itu.

Saya jadikan perkara ini sebagai pengajaran

“Saya harap dengan penjelasan ini semua faham dan ambil maklum. Tidak ada lagi komen yang bukan-bukan ditujukan pada saya atau Shuk. Lagi pula saya pun sudah minta maaf pada Shuk.”

“Secara peribadi, saya menjadikan perkara ini sebagai pengajaran. Saya akan lebih berhati-hati pada masa akan datang,” katanya.

Saya mintak maaf pada kepada semua 

“Saya menyesal dengan apa yang jadi. Recording tu pada 4 bulan yang lepas. Terima kasih atas teguran semua.”

“Dengan harapan, tak terjadi lagi pada saya. Memang rapat, tapi bukan tiket untuk kita bergurau depan public. Salam maaf dari saya.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by issey (@isseyfazlisham)

Sebelum ini dudu, sekarang suami orang

Sebelum itu, Shuk memuji kesetiaan Issey terbabit dalam program ICSYVM dan sudah menunjukkan satu perubahan ketara pada dirinya.

“Pertama sekali saya ucapkan terima kasih sebab awak tunjuk setia dengan program ini dan buat dua perubahan sejak datang sini. Sebelum ini duda, sekarang suami orang,” katanya.

Namun, selepas itu suasana bertukar menjadi riuh-rendah dengan pujian tambahan oleh Issey secara seloroh

Follow YOY Network di laman Instagram untuk pelbagai info dan video menarik!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YOY Network (@yoynetwork)