Siapa yang tak risau bila rambut makin berkurang terutamanya bila usia dah melangkaui 30-an.

Tak kira lah lelaki ataupun perempuan pasti akan mengalami masalah ini, bezanya ketara atau tidak saja.

Melalui perkongsian di Facebook, Shehnaz Khan berkongsi cara mudah lebatkan rambut hanya menggunakan 2 bahan saja.

Mari kita ikuti perkongsian beliau.

________

Today i wanna share about rambut . Ramai kan yang mintak She share tentang penjgaan rambut selain dari badan dan muka .

She nak share pada my followers how nak dapatkan rambut yang lebat ,dan kurangkan rambut gugur .

Korang boleh tngok gmbar ye . Area mana yang nampak . She share gambar yang ikat rambut sebab when i ikat rambut sanggul ,its obvious gila nampak botak .

She amalkan tak kerap pon .rasa rajin buat . Tpi alhmdulillah berkesan now rambut cantik .

She suka ikot petua orang dulu . Its work and kalau rajin dapatlah hasil yang sangat superb .

Rambut she jenis lebat dan jenis rambut halus ,panjang and natural curl belah bawah ,.so thats why she ikat rambut sebab when she bukak dia akan jadi berat bila curl bwah tu mkin lama mkin curl so jdi cam semak sangat so tu lah motif she ikat rmbut

Pada yang ada msalah tu dan nak rambut panjang , lebat , bebas kelumumur ,inshallah boleh try ni . Memang berkesan sangat dan bahan bahan pon beli kat kedai je laki perempuan boleh .

Bahan bahan :

  1. santan
  2. alovera gel (boleh pakai any aloevera gel)

Cara buat ,boleh tengok pada gambar:

Semua beli kat mydin je aloevera tu beli kat guardian .murah dan bagus .

Some tips she untuk korang : lepas mandi tu lepas dh keringkan rambut , amik sikit aloevera gel tu ratakan kt rmbut .urot2 skit .buat stiap hari terutama malam . This for daily routine

Alovera gel ni ponn best gila if time nak shampu rambut ,picit sikit campur dengan shampu .lembut sangat dan shining .

Untuk mnyak zam2 tu pakai stiap hari this is some tips . Pakai time malam nak tdur .esok basuh .senang kan ?

Bau tkde lah teruk tapi if korang perasan indian girl rambut lebat gila kan ? Haa ni lah rahsia dorang .

P/s .she beli santan kotak sebab santan fresh tempat she susah nak dapat . Nak pakai fresh lgi bgus ,lagi recommend

Campurkan alovera+santan .mix dedua ni . Sukatan ikot suka hati korang . Then pakai lepas dh basuh rmbut atau sebelum bsuh .pakai di kulit kepala dan lmurkan stu rmbut ye skali kulit kepala .

Jadikan macam mask rambut .tutup rambut pakai tuala*tak wajib pon* . Biarkan selama 15-20 minit . Then cuci.

Dah mix dedua ni terus pakai ,jangan simpan ye

Ini gambar sebelum.

Oh ye sebelum terlupa . Minyak zam zam tu sangatlah bagus sumpah even bau dia errrrr .

Tapi kalau nak senang pindahkan mnyak tu masok dalam btol spray *botol beli kt daiso bersepah* .

So boleh spray kt rambut , tak perlu lah tangan uolsss berminyak sangat.

Now!!  Katakan tidak kepada rambut gugur!


Selamat mencuba dan semoga bermanfaat.

"If you cannot do great things, do small things in a great way." Napoleon Hill.