Connect with us

Selebriti

[VIDEO] “Saya mohon maaf pada keluarga saya dan keluarga Haris,” Neelofa Akhirnya Bersuara Isu Hubungannya Dengan PU Riz

Selebriti terkenal, Neelofa akhirnya bersedia untuk menjawab segala isu yang dikaitkan dengannya pada hari ini.

Usahawan berusia 31 tahun itu telah mengeluarkan kenyataan media sekitar pukul 8 malam tadi.

Menerusi perkongsian di laman Instagram, Neelofa telah memuat naik video bagi menerangkan segala tuduhan yang dilemparkan.

Neelofa menafikan khabar angin yang tular di media sosial berkaitan hubungan beliau dengan PU Riz.

Neelofa juga menafikan yang beliau terkena buatan minyak pengasih sehingga mahu membelanjakan sejumlah wang yang banyak buat PU Riz dan keluarganya.

Beliau juga menafikan satu khabar angin lain yang mengatakan mereka berdua telah berkahwin secara senyap di Kelantan.

“Cerita itu tidak benar sama sekali dan sejujurnya ia merupakan satu tuduhan yang amat berat. Alhamdulillah seperti yang anda lihat sekarang saya berada dalam keadaan baik dan kesihatan yang terbaik,” ujar Neelofa.

Neelofa juga memohon semua pihak supaya tidak menerima khabar angin berkenaan bulat-bulat.

Namun dalam kenyataan yang sama, Neelofa mengatakan yang keluarga beliau dan keluarga PU Riz sedang dalam proses perbincangan untuk mencari titik penyelesaian sekaligus mengesahkan wujud konflik dalam hubungan mereka kini.

Neelofa turut merakamkan penghargaan kepada keluarga beliau atas sokongan yang berterusan dan berharap perkara ini tidak akan berpanjangan.

Sejak semalam pelbagai spekulasi mengenai hubungan personaliti dan usahawan popular Neelofa, apabila ibu dan adik-beradiknya berhenti mengikuti PU Riz di laman sosial Instagram.

Malah, lebih hangat lagi apabila kesemua mereka (ahli keluarga Neelofa) memuat naik status hampir sama di ruangan IG Stories masing-masing seperti memberi bayangan bahawa ada ‘sesuatu yang tidak kena’.

Menerusi tinjauan di akaun IG ibu artis berkenaan, Datin Noor Kartini Noor Mohamed, foto-foto ketika majlis merisik anak kesayangannya pada 1 November lalu juga dipadam.

Video penjelasan Neelofa mengenai isu hubungannya dengan PU Riz

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neelofa (@neelofa)

 

Semalam, dalam satu laporan Gempak, seorang pengguna twitter memanaskan lagi keadaan apabila paparan skrin mendakwa kononnya Neelofa dan PU Riz sebenarnya sudah pun berkahwin, pasangan tersebut dikatakan telah dinikahkan bapa kandung pemilik jenama Naelofar itu di Kelantan.

Individu di dalam whatsapp itu juga mendakwa kononnya Neelofa kini sedang menjalani rawatan alternatif kerana sudah terkena ilmu pengasih.


Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen dilihat memberikan komen dan pendapat masing-masing menegnai isu ini.

Sebelum ini, majlis merisik telah diadakan di sebuah kediaman di Taman Tun Dr Ismail dan seluruh anggota keluarga pasangan berkenaan terlebih dahulu menunaikan solat Asar yang diimamkan oleh PU Riz.

Sumber yang turut menghadiri majlis merisik itu memaklumkan, keluarga kedua-dua pihak juga menyerahkan kepada Neelofa dan PU Riz untuk menentukan perancangan perkahwinan mereka termasuk jumlah hantaran.

Hubungan akrab Neelofa atau nama sebenarnya Neelofa Mohd Noor, 31, dan PU Riz atau Muhammad Haris Mohd Ismail, 25, dihidu oleh media sejak beberapa bulan kebelakangan ini.

Bagaimanapun, Neelofa yang juga pengasas syarikat Naelofar Hijab dan Nilofa Group dan PU Riz tidak pernah mengiaya atau menafikan hubungan akrab mereka.

Kedua-dua mereka sering dilihat bekerjasama dalam pelbagai program keagamaan selain aktif dalam kerja-kerja kebajikan Pertubuhan Kasih Neelofa yang diasaskan selebriti wanita yang mempunyai lapan juta pengikut di akaun Instagram.

Bagi yang tidak kenal, PU Riz merupakan salah seorang peserta program Pencetus Ummah pada 2016 dan merupakan seorang pendakwah bebas serta kini turut bergelar sebagai seorang pelakon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 YOY Network. Part of YOY Group Sdn.Bhd. (1462891-P)