Virus C19 kini bukan sesuatu yang boleh dibuat main lagi, ia merupakan satu penyakit yang tidak dapat diduga kehadirannya serta sudah banyak meragut nyawa manusia. Oleh itu orang ramai disarankan untuk sentiasa menjaga diri dan kesihatan masing-masing.

Umum mengetahui virus ini akan menyerang organ paru-paru yang boleh menyebabkan pesakit tidak boleh bernafas dengan baik serta mampu untuk merosakkan organ -organ lain dalam badan manusia.

Terbaharu, seorang individu lelaki telah memuat naik video seorang sakit wanita yang disahkan positif virus itu memohon doa orang ramai untuk kesembuhan dirinya.

Wanita tersebut telah menceritakan pengalamannya sepanjang dijangkiti virus itu. Namun lebih menarik perhatian netizen apabila wanita tersebut sedaya upaya bercerita dengan suara yang tercungap-cungap kerana tidak mampu bernafas secara normal.

Menurut wanita itu lagi dia sudah berada di hospital itu selama sebulan oleh kerana faktor kesihatannya yang naik turun. Dia tidak dibenarkan pulang kerana keadaan pernafasan yang kurang baik.

Justeru wanita itu turut berpesan kepada orang ramai agar sentiasa menjaga diri kerana wabak ini sangatlah sakit dan dia juga menyelitkan bahawa dia sangat merindui keluarga kerana terlalu lama berada di hospital.

Disamping itu, perkongsian tersebut telah mendapat perhatian netizen yang turut mendoakan kesihatan wanita tersebut dan berdoa agar segala urusannya dipermudahkan dan beliau dapat pulang ke rumah berjumpa keluarga tersayang.

Rata-rata netizen bersimpati dengan nasib wanita itu dan meminta agar semua menjaga SOP supaya virus merbahaya ini tidak akan tersebar lagi.

“Tolong jaga diri. Aku tahu semua orang taknak ahli keluarga dia jadi macamni. So jaga diri sendiri dan ahli keluarga. Semoga akak ni cepat sembuh dan semoga Allah angkat wabak ni secepat mungkin. Yang penting semua ambik vaksin untuk capai herd immunity.”

“Remuk hati tengok mcm tu. Susah bernafas tapi still usaha utk bercakap.”

“Semoga akak ni diberikan kesembuhan. Aku sendiri pun baru keluar hospital sebab positif masih belum fully recover Smiling face with tear semoga semua yang baca dilindungi tuhan dari sebarang penyakit dan wabak berbahaya, aamiinn.”