Selebriti cantik tanah air, Hanis Zalikha kini banyak meluangkan masa bersama keluarga setelah bergelar ibu kepada Yusuf Iskandar dan kini sedang mengandung anak kedua.

Semalam, Hanis Zalikha telah memuat naik satu gambar Yusuf terbaru yang sedang terbaring di akaun Instagram miliknya berserta kapsyen ;

“Yusuf dah betul2 tidur dekat katil dia and tak meleset dekat Mommy Daddy dah. Semuanya terjadi apabila, ingat tak lower back pain Keknis alami hari tu, yang suspected sciatica tu? Ya Allah sakit dia sampai nak jejak kaki ke lantai pun nangis2 mintak tolong suami”

“Tapi lepas dapat banyak cadangan, bila jumpa doctor dia recommended buat physio. Di samping tu kita cari alternatif lain dan look into chiropractor. Chiropractor ni yang lipat lipat badan kita pastu crack crack kan tulang tu lol.”

“Memang macam scary tapi lagi scary kalau sepanjang pregnancy takleh jalan jadi ku gagahi jua. Tak semua chiropractor buat untuk wanita mengandung jadi kena call and ask.”

“So back to Yusuf, waktu Mommy sakit sangat tu, Daddy explain dekat dia dengan nada yang sangat sangat tegas, “Yusuf Mommy is in pain. You cannot touch her. You cannot sleep close to her ok?”

“Dia macam termerajuk tapi dia tak berani nak ekk atau nak ukk bila Daddy dia yang cakap.Mulai dari hari tu terus bila dia nak tidur sekatil je Mommy akan cakap “Yusuf, Mommy is in pain”.

“Dia pun terus baring diam diam kat katil dia. Sambil ditemani Bujibu. Setiap malam. Pastu Mommy pun dah baik padahal buat satu sesi je, baguslah chiropractor, bila buat tak seram and complicated pun sebenarnya.”

“Dan yang penting sleeping arrangement dah setel untuk menanti kelahiran baby. Walaupun bila bangun nampak lah Yusuf cuba nasib melepasi border tu I love you my son, you’re gonna be a big brother soon.”-Tulisnya

Kalau dilihat berdasarkan kapsyen Hanis Zalikha itu, Hairul ternyata seorang bapa yang tegas dalam mendidik anaknya.

Dalam pada itu, isterinya juga memainkan peranan untuk menasihati netizen supaya mendidik anak dengan cara yang bukan garang tetapi tegas.

Gambar Yusuf itu telah mendapat pelbagai reaksi dari netizen;

hidayah.dzulkifli.hd
@haniszalikha salam..saya cadangakan cuba awak buat rawatan di CERAGEM utk masalah yg awak hadapi tu..bokeh cuba google. Ceragem is no.1 in the world. Hanya buat rawatan tulang belakang dgn saraf melalui baring di katil CERAGEM..cubalah..I’ALLAH..dkt Malaysia lebih 60 cawangan..HQ rasanya di Selangor..saya pun pengguna katil CERAGEM..

rempahratusmaksiti
Comelnya yusof and bujibu

iedas.beauty.spa.line
Moga dipermudahkan @haniszalikha.. Sakit tu memang tak selesa..

elldanialkamaruddin
@ninakasim sy pun nak juga contact chiropractor tu..

eina2015
Alahai kesiannya dgn Yusuf.. semua anak pertama akan mengalami situasi ini

mariahazrina
@iswani_iswan u better seek for treatment. I buat chiro masa start pregnant 2nd baby. kalau duduk kt lantai xbole bangun, kdg2 peha freeze sb sakit blkg tu. xbole buat house chores.. org igt kite mengada2. after few treatment dah bole marathon  and thennnn u google quick excercise for sciatica, kdg2 kalau overwork jd blk.. rehat n buat ni. InsyaAllah membantu

farahdmr_
Genius boy

jaaxxnna
My two year old has upgraded to her own bed too! Same like your bed setting. Memang emotional but our toddler can understand!

Sumber: Instagram Hanis Zalikha

"Your favorite story, whatever it might be, was written for one reader." Brian Bloom, 5 to 7.