Carian Popular Google Malaysia Bagi Tahun 2015

Google Malaysia hari ini telah mengeluarkan data carian tahunan mereka, memperlihatkan apakah carian dan kata kunci popular yang dilakukan orang ramai pada perkhidmatan enjin carian mereka sepanjang tahun 2015 ini.

Bercakap mengenai carian keseluruhan, kata kunci HRIMS 2 adalah yang paling popular, diikuti dengan BRIM 2015How-Old.netMaharaja Lawak Mega dan juga Fast & Furious 7.

Dari segi carian untuk peranti mudah-alih pula, ia didominasi oleh iPhone 6s, diikuti dengan Samsung Galaxy S6Samsung Note 5Asus Zenfone 2, dan juga Asus Zenfone 5.

Untuk permainan pula, paling popular adalah Agar.io, diikuti dengan Clash of ClansFallout 4Pokemon Go, dan juga FIFA 16.

Secara keseluruhan, pengguna tempatan dilihat memfokuskan kepada pelbagai trend semasa yang memberikan kesan kepada tugasan harian mereka, selain mengikuti pelbagai berita dan pengumuman global.

Anda yang berminat, boleh melayari laman Google 2015 untuk melihat pelbagai trend semasa dan apa yang dicari oleh orang ramai mengikut pelbagai kategori sepanjang tahun 2015 ini